• 2

Obostrana spremnost za unapređenje saradnje dve zemlje: Dačić sa zvaničnikom ambasade SAD u Srbiji

Eskobar je najavio skoro stupanje na dužnost novog ambasadora te zemlje Entonija Godfrija

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa otpravnikom poslova ambasade SAD u Srbiji Gabrijelom Eskobarom, koji je najavio skoro stupanje na dužnost novog ambasadora te zemlje Entonija Godfrija.

Godfri bi, naime, kako je preneo Eskobar, trebalo da otpočne svoj mandat u Srbiji posle okončanja interne procedure u američkom Kongresu i nakon najavljene posete Beogradu specijalnog predstavnika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine ambasadora Ričarda Grenela i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i zamenika pomoćnika državnog sekretara Metjua Palmera.

Ivica Dačić

Sastanak sa Gabrijelom Eskobarom - Foto: mfa.gov.rs

Na sastanku je iskazana i obostrana spremnost za nastavak konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga i zajednički rad na unapređenju saradnje dveju zemalja u svim oblastima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Нема мира на балкану док га не напусти нато окупатор и нема мира док се Србији не врати космет који су јој зликовци окупирали

  • Bern

    Nema mira ni stabilnosti na Balkanu sve dok ne postanu svi članovi EU i Nato,dotle biće i dalje sukoba i nestabilnosti,siromaštva,zaostalosti,...,ali ljudi ne vide šta je bolje,

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima