"Haradinajeva tvrdoglavnost će nas koštati": Priština pred neuspehom za članstvo u Interpolu

Interpol je prihvatio da zahtev Prištine bude uvršten na dnevni red njegove Generalne skupštine, koja se sledeće nedelje održava u Čileu, piše Koha ditore

  • 0

Zvaničnici u Prištini dobili su poruku iz međunarodne zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Međunarodnoj policijskoj organizaciji (Interpol), ali uz insistiranje premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nisu povukli prijavu.

Jedan od Haradinajevih zamenika rekao je listu Koha ditore da će tvrdoglavost premijera koštati tzv. Kosovo "spektakularnog neuspeha".

Interpol je prihvatio da zahtev Prištine bude uvršten na dnevni red njegove Generalne skupštine, koja se sledeće nedelje održava u Čileu, piše Koha ditore.

Angola će biti država izvestilac i baviće se zahtevom podnetim iz Prištine.

List dodaje da "nijedna država nije priznala Kosovo između dva zasedanja Interpola".

Jedan od pet potpredsednika prištinske vlade, koji je za list govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da je "zbog političkog konteksta u kojem se Kosovo nalazi gotovo nemoguće iskoristiti bilo kakav uspeh u bilo kojem procesu članstva".

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA