• 30

Oglasio se NATO posle vežbe "Slovenski štit 2019": Poštujemo pravo Srbije da sama odlučuje o tome

To je stvar Srbije i Rusije - stoji u odgovoru koji je RSE dobio od NATO

  • 30

NATO i Srbija su partneri i mi poštujemo pravo Srbije da donosi suverene odluke u vezi sa vežbama koje se izvode na njenoj teritoriji, navodi se u pisanoj izjavi pres službe NATO za Radio slobodna Evropa povodom srpsko-ruske vojne vežbe "Slovenski štit 2019".

- To je stvar Srbije i Rusije - stoji u odgovoru koji je RSE dobio od NATO.

U toj vežbi, kako se podseća, učestvuju i ruski raketni sistemi S-400 i "pancir".

U pisanom odgovoru se ističe i da je Srbija partner NATO sa kojim ta Alijansa ima "dobre i produktivne odnose".

SRBIJA SLOVENSKI STIT VEZBA

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Podseća se da je Srbija učestvovala u brojnim NATO vežbama, kao i da je 2018. godine bila domaćin civilne vežbe za pomoć u vanrednim situacijama, tokom koje je u Beogradu boravio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

- Srbija je takođe sa NATO radila na obuci iračkih vojnih lekara, pomažući da se obezbedi stabilnost na Bliskom Istoku - dodaje se u odgovoru pres službe NATO za RSE.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Darko

    Menja se svet tako da dzaba im.Ali i ne mogu nista jer je to defanzivno oruzije i to svaka drzava moze da nabavlja ofanzivno oruzije je vec pod znakom pitanja.

  • Fil

    Čim su dali takvo saopštenje, to znači da misle sasvim suprotno. Kad im se ukaže povoljna prilika, probaće nas kazne. Ali ionako, nam žele dobro, ma šta mi radili. Oni su uz šiptare.

  • Ljubiša

    Pa,šta ima NATO da kaže?Isto im je,bunili se ili ne,Rusijom ne vlada više Jeljcin,a sa Putinom je malo teže,a ni Kina više nije kao '99.tako da im je bolje da daju ovakvo saopštenje,nego da gutaju go...knedle...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima