• 5

Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo izveštaj komisije o doktoratu Siniše Malog

U zaključku Veća FON, koji će biti poslat Odboru za etička pitanja Univerziteta, koje ima rok do 4. novembra da se izjasni o ovom slučaju

  • 5

Članovi Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) na današnjoj vanrednoj sednici usvojili su izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu Siniše Malog.

U izveštaju koji su usvojili preporučena je javna opomena za autora rada "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", zbog određenih propusta u citiranju pojedinih izvora iz literature.

Članovi i Nastavno-naučnog veća su glasali o tri ponuđene opcije - da se izveštaj ne usvoji, da se izrekne javna opomena ili da se izrekne javna osuda, a većina je podržala opciju javne osude, saopštio je FON.

Nakon što je Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, oglasio se i ministar.

- Znam da sam ga ja pisao - rekao je on.

Mali je istog dana kada je odluka na FON-u i donesena, izjavio da je cela priča oko njegovog doktorata stvar politike, ističući da je za njega najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Goran78

    Zar nije preporucena JAVNA OSUDA,a ne javna opomena?

  • Resavac

    Ove zvrzlame "jeste-nije" samo kod nas postoje. Tipičan plagijat i nema dalje. Može da ga teši što nije jedini otkriveni plagijator

  • Deda Mile

    Moja Rajka me tera da pozovemo ove sto stalno mitinguju po ulicama da dodju kod nas u Cicevac i da nateraju mog komsiju Radoja da pusti kuce iz kucnog "pritvora"i da ga prebaci u kucicu za pse koja se nalazi u dvoristu!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima