• 3

Oglasila se Centralnoafrička Republika: Evo zbog čega su povukli priznanje nezavisnosti tzv. Kosova

Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu - izjavila je ministarka inostranih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon

  • 3

Centralnoafrička Republika smatra da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rešavanje situacije na Kosovu, izjavila je ministarka inostranih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon u intervjuu za Sputnjik.

- O toj temi se mnogo govorilo u medijima. Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu. Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus. U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešavanje za dve države, zato je odluka CAR usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog, da se nađe rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda - rekla je Bajpo-Temonova.

Podsetimo, u julu je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je pokazao diplomatsku notu koju je, kako je rekao, sinoć dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj te zemlja navodi da ne priznaje Kosovo.

On je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička Republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom.

Video: Bivši operativac CIA za Balkan: Dajte Kosovo i tražite Republiku Srpsku

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️💙💙💙💙💙💙

  • ha ha ha

    Ma pustite ovog 'Pevača' neka samo peva bre.

  • Predrag Z.

    Ma nema potrebe da nam objašnjavaju, samo neka povlače jedna po jedna 👍

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima