≫ 

Intervju Pacolija u Sarajevu, poruka ka Vučiću: Jedina šansa vam je da priznate Kosovo

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak

Bedžet Pacoli Foto: A. Nalbantjan

Bivši šef tzv. kosovske diplomatije i predsednik "Alijanse za novo Kosovo" Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kakao je naveo, "nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica".

On je za televiziju "Face" iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

- Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše - kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

- Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi - objasnio je Pacoli.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    3. novembar 2019 | 15:45

    Mora da Šormaz lupa minuse na patriotske komentare. Uplašio se i zbog nabavke naoružanja. Kaže na N1 da se to ne maže na hleb. Verovatno je čovek gladan. Nahrani ga, Vučiću. A nahrani i Pacolija. Ili će Srbija to da uradi veoma eksplicitnim rečnikom. Onako kako ume najbolje. Što bi Me Vest rekla: Kad sam dobra, dobra sam, kad sam loša, najgora sam.

  • ISTINA JEDNA JEDINA

    3. novembar 2019 | 14:18

    KOSOVO JESTE JUŽNA SRPSKA POKRAJINA

  • Русиа

    3. novembar 2019 | 14:08

    Космет је Србија и тако ће и да остане, нема друге опције, ово је једина па милом или силом овако ће да буде!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA