Visok nivo saradnje dve zemlje: Novi ambasador Grčke kod Dačića u poseti

Ambasador Diakofotakis je zahvalio za prijem i istakao da veruje da će za vreme njegovog mandata naši odnosi biti još bolji i raznovrsniji

  • 0
Ivica Dačić i ambasador Grčke u Srbiji Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Jorgosa Diakofotakisa.

U srdačnom razgovoru konstatovan je visok nivo saradnje između dve zemlje i podvučena bliskost dva naroda i države.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će 14. novembra 2019. godine biti u prilici da ugosti ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Dendiasa, kao i zbog toga što će već 10. decembra 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Grčku.

Dačić je preneo da veruje da će održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju, a koja je planirana za 11. decembar 2019. godine, dodatno produbiti i ovako odlične bilateralne odnose između dve države.

Ambasador Diakofotakis je zahvalio za prijem i istakao da veruje da će za vreme njegovog mandata naši odnosi biti još bolji i raznovrsniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA