Evroparlamentarci se sastali sa predstavnicima dela opozicije

Ostale opozicione stranke su juče saopštile da nisu dobile poziv

  • 2
Sastanak dela opozicije sa evroparlamentarcima Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se danas sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

Ostale opozicione stranke su juče saopštile da nisu dobile poziv, što je neke, pogotovo proevropski orijentisane, neprijatno iznenadilo.

Sastanku su prisustvovali lideri SZS, Dragan Ðilas, i PSG, Sergej Trifunović.

U sedištu Delegacije EU skupu prisustvovali su predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Takođe, na sastanak je došao član Predsedništva PSG Petar Miletić.

Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.

Stranke koje ne pripadaju SzS-u izrazile su juče nezadovoljstvo selektivnim odnosom u organizaciji sastanka predstavnika Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom u sedištu Delegacije EU, jer su poziv dobili samo SzS i PSG.

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začuđeni su informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim.

Mnogi su najavili da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    3. decembar 2019 | 17:09

    Ovi iz opozicije su totalno amnezirani, jer su oni ti koji su doneli zakone o slobodnim izborima, a sada kukaju tamo nekim evropljanima.

  • Jug

    3. decembar 2019 | 18:27

    Pitam se samo misli li ova grupa ... da smo ih zaboravili isti ovi su 2006/7 smanjivali plate samo na perfidniji način za isti poso na istom radnom mestu umesto visoke i više bila je dovoljna sada sss. Ja ih zaboraviti neću i moj glas neće sigurno dobiti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA