• 47

Merkel pozvala Vučića da poseti Nemačku u januaru

Predsednik Srbije je sa Merkelovom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

  • 47

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u januaru poseti Berlin, što je predsednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju kabineta predsednika nakon njegovog telefonskog razgovora sa kancelarkom.

Predsednik Srbije je sa Merkelovom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Vučić i Merkel su, u dugom i prijateljskom razgovoru, izrazili zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke.

Predsednik je ukazao na to da nemačke kompanije, koje posluju kod nas, zapošljavaju više od 60.000 radnika i značajno doprinose ekonomskom razvoju Srbije, kao i ugledu naše zemlje kao dobrog mesta za investicije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Vučić se u telefonskom razgovoru sa kancelarkom @bundeskanzlerin zahvalio na kontinuiranoj podršci Nemačke evrointegracijama Srbije, posebno imajući u vidu nemačko predsedavanje EU u drugoj polovini sledeće godine. U isto vreme izrazio je potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od značaja za mir i stabilnost u regionu. On je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje. Kancelarka Merkel je predsedniku Vučiću poželela dobro zdravlje i pozvala ga da u januaru poseti Berlin, što je predsednik Srbije sa zadovoljstvom prihvatio.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

On je kancelarki zahvalio na kontinuiranoj podršci Nemačke evrointegracijama Srbije, posebno imajući u vidu nemačko predsedavanje EU u drugoj polovini sledeće godine.

U isto vreme, izrazio je potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od značaja za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje.

On je nemačkoj kancelarki preneo utiske sa nedavnog sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao je da bi bilo važno da Nemačka i Evropa ostanu pri stavu da je neophodno da prištinske vlasti ukinu takse na robu iz centralne Srbije, kako bi dijalog bio nastavljen.

Predsednik je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u regionu.

Kancelarka Merkel je predsedniku Vučiću poželela dobro zdravlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Marko

    Ovo je divna vest.

  • saja

    Gospodine Vućiću čuvaj se!Sve su to najveći svejtski hoštapleri.Čim si došao od Putina ujutro te sačekao Amerikanac a evo i Angela hoće da te sasluša.Možda im treba posrednik jer si se javno hvalio da ne čekaš u redu kod Putina.

  • Biljana

    Ovo je dokaz da Nemacka ima ozbiljne namere da prosiri saradnju sa Srboom i da ima veliko poverenje u nasu zemlju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima