Bocan-Harčenko uručio Dačiću novogodišnju čestitku Lavrova

Lavrov je u čestitki istakao da aktivna dinamika bilateralnih kontakata u godini na isteku svedoči da se rusko-srpsko strateško partnerstvo razvija uzlaznom putanjom i učvršćuje se na svim pravcima.

  • 2
DACIC BOCAN HARCENKO SASTANAK Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je tom prilikom uručio je čestitku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Lavrov je u čestitki istakao da aktivna dinamika bilateralnih kontakata u godini na isteku svedoči da se rusko-srpsko strateško partnerstvo razvija uzlaznom putanjom i učvršćuje se na svim pravcima.

Dodao je da je Rusija zadovoljna visokim nivoom saradnje između spoljnopolitičkih resora dve zemlje, te da je spremna da i ubuduće podržava prijateljsku Srbiju koja brani svoje nacionalne interese u skladu sa principima međunarodnog prava.

DACIC BOCAN HARCENKO SASTANAK Dačić i Harčenko su sumirali rezultate odlične saradnje Srbije i Rusije tokom ove godine - Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

- Sa zadovoljstvom se prisećam naših razgovora u Moskvi 20. decembra ove godine i nadam se novim plodotvornim sastancima u dolazećoj godini. Želim tebi i tvojim najbližima sreću, zdravlje i uspehe, a celom srpskom narodu - mir i prosperitet - poručio je Lavrov u čestitki koju je uputio Dačiću povodom Nove godine i Božića.

Dačić i Harčenko su sumirali rezultate odlične saradnje Srbije i Rusije tokom ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    31. decembar 2019 | 02:37

    Lavrov ispoljava veliku podršku Srbiji. On zastupa politiku velike Rusije prema našoj zemlji. Da su Putin i Lavrov bili 1999 godine umesto Jeljcina i Kožireva nebi NATO udario na Srbiju. Lavrov sa našim ministroom Ivicom Dačicem ima i prijateljske relacije. To pokazuje prilikom svakog susreta ne samo u Rusiji i Srbiji vec gde se god sretnu u svetu.

  • Tara

    30. decembar 2019 | 16:34

    Hvala braci Rusima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA