Brnabić razgovarala sa sekretarom Muslimanske svetske lige o uspostavljanju dalje saradnje

Premijerka je istakla da je Srbija zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, kao i da je posvećena kontinuiranom unapređenju njihovog položaja

  • 0
Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige (Rabite) Muhamedom Abdelom Кerimom el Isuom, sa kojim je razgovarala o uspostavljanju saradnje i dijaloga sa ovom organizacijom.

Ana Brnabić izrazila je poštovanje za sve aktivnosti koje Muslimanska svetska liga sprovodi radi promocije tolerancije i međuverskog dijaloga, verskih i manjinskih prava, borbu protiv verskog ekstremizma i netolerancije, ističući da su upravo ovo vrednosti koje Srbija promoviše i neguje u svom društvu.

- Srbija, zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, posvećena je kontinuiranom unapređenju njihovog položaja i integrisanja u širu društvenu zajednicu -  objasnila je premijerka.

Dodaje da Vlada Srbije vodi politiku izgradnje društva i države u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki, bez obzira na nacionalnu pripadnost, religiju ili jezik.

Ističe da je ponosna zbog činjenice da u Srbiji postoje dvadeset dva saveta nacionalnih manjina.

- Visok stepen tolerancije i otvorenosti našeg društva, ne samo da doprinosi zajedništvu i bogatstvu naše zemlje, već i služi kao primer drugim državama regiona - zaključila je premijerka.

Generalni sekretar El Isa ocenio je da je izuzetno zadovoljan nivoom poštovanja različitih nacionalnih manjina i verskih zajednica u Srbiji.

Ana Brnabić Predsednica Vlade Ana Brnabić sa generalnim srekretarom Muslimanske svetske lige Muhamedom el Isuom; Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Muslimanska zajednica u Srbiji prenela je, kako je istakao, da su ponosni što su građani države koja poštuje prava i slobode svih svojih građana, bez obzira na religiju i nacionalnu pripadnost.

- Dijalog između Istoka i Zapada je veoma važan, a Srbija je zemlja koju vidimo kao važan stub tog dijaloga, ali i važan činilac stabilnosti u regionu - ocenio je El Isa i dodao da u budućnosti treba zajednički nastojati na građenju poverenja, stabilnosti i zajedništva čitavog regiona.

(Telegraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA