• 0

Brnabić razgovarala sa sekretarom Muslimanske svetske lige o uspostavljanju dalje saradnje

Premijerka je istakla da je Srbija zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, kao i da je posvećena kontinuiranom unapređenju njihovog položaja

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige (Rabite) Muhamedom Abdelom Кerimom el Isuom, sa kojim je razgovarala o uspostavljanju saradnje i dijaloga sa ovom organizacijom.

Ana Brnabić izrazila je poštovanje za sve aktivnosti koje Muslimanska svetska liga sprovodi radi promocije tolerancije i međuverskog dijaloga, verskih i manjinskih prava, borbu protiv verskog ekstremizma i netolerancije, ističući da su upravo ovo vrednosti koje Srbija promoviše i neguje u svom društvu.

- Srbija, zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, posvećena je kontinuiranom unapređenju njihovog položaja i integrisanja u širu društvenu zajednicu -  objasnila je premijerka.

Dodaje da Vlada Srbije vodi politiku izgradnje društva i države u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki, bez obzira na nacionalnu pripadnost, religiju ili jezik.

Ističe da je ponosna zbog činjenice da u Srbiji postoje dvadeset dva saveta nacionalnih manjina.

- Visok stepen tolerancije i otvorenosti našeg društva, ne samo da doprinosi zajedništvu i bogatstvu naše zemlje, već i služi kao primer drugim državama regiona - zaključila je premijerka.

Generalni sekretar El Isa ocenio je da je izuzetno zadovoljan nivoom poštovanja različitih nacionalnih manjina i verskih zajednica u Srbiji.

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić sa generalnim srekretarom Muslimanske svetske lige Muhamedom el Isuom; Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Muslimanska zajednica u Srbiji prenela je, kako je istakao, da su ponosni što su građani države koja poštuje prava i slobode svih svojih građana, bez obzira na religiju i nacionalnu pripadnost.

- Dijalog između Istoka i Zapada je veoma važan, a Srbija je zemlja koju vidimo kao važan stub tog dijaloga, ali i važan činilac stabilnosti u regionu - ocenio je El Isa i dodao da u budućnosti treba zajednički nastojati na građenju poverenja, stabilnosti i zajedništva čitavog regiona.

(Telegraf.rs/ RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima