≫ 

Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da u uniformama uđu u Crnu Goru. Vulin: Nema provokacija

To se desilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gde je planirano da ministar odbrane Republike Srbije položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću

  • 22

Srpska vojna delegacija, na čijem je čelu ministar je Aleksandar Vulin, na kratko je zaustavljena na granici sa Crnom Gorom, jer im crnogorske vlasti nisu dozvolile da uđu u uniformama. Ministar odbrane ubrzo se oglasio i Tanjugu rekao da nisu tačni navodi pojedinih medija da je srpskoj delegaciji zabranjen ulazak u Crnu Goru, već da je vojna delegacija morala da se presvuče i skine uniforme, posle čega su ušli u zemlju.

On je rekao da je potom prisustvovao litirgiji u manastiru Kostrokovača u Rovcima kod Kolašina, gde je završena liturgija za ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića, koji je ubijen pre 20 godina.

- Ovde sam da odam poštu borcu za zajedničku državu Srbije i Crne Gore i da podsetim na život Srba u Crnoj Gori. Ne očekujem nikakve provokacije, zato i putujem bez pratnje crnogorske policije - rekao je kratko ministar odbrane za Sputnjik.

Crnogorske vlasti u ponedeljak posle podne najpre izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama. Međutim, tokom večeri su pozvali našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme - više ne važi.

Sećanje Pavle Bulatović Foto: Mod.gov.rs

Svetu liturgiju u manastiru Kostrikovača, saopštilo je Ministarstvo odbrane, služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a prisustvovali su članovi porodice Pavla Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore i brojni građani.

Sećanje Pavle Bulatović Foto: Mod.gov.rs

Posle liturgije, Vulin je položio venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću u Rovcima.

Bulatović je ubijen u atentatu 7. februara 2000. godine u Beogradu i sahranjen u rodnom mestu Gornji Rovci kod Kolašina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    11. februar 2020 | 13:07

    Mi i dalje mislimo da mozemo kako mi hocemo

  • realno112

    11. februar 2020 | 13:12

    A sta su ocekivali? Najbolje jos tenkove da su probali da dovedu. Zna se kada vojnik u drugoj drzavi moze da nosi vojne uniforme. Kada je diplomatska poseta u pitanju,vojna vezba itd. Da ne nabrajam sad. U svakom slucaju da dodju da polazu vence u uniformi naravno da ne mogu! Ne trebaju nam nista ovi pokusaji provokacija,trebamo biti pametni i pametno podrzavati taj narod u CG. Ovako ne! Ovo je providno i glupo. Pa bas sada su nasli da polazu vence,nisu bili ni na 10 godina od smrti,i sad su se setili? Providno bas...ovo nam moze samo odmoci.

  • DadoS@

    11. februar 2020 | 13:27

    Siritinjo vlaska i Bogu si teska..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA