≫ 

Sijera Leone povukla priznanje nezavisnosti Kosova

- To znači da Kosovo više nema većinu u UN - rekao je Dačić

  • 65
Sijera Leone, Ivica Dačić Foto: Printskrin Tanjug

Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Sijera Leone, koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, 18. je država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države.

- Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate do kojih se dođe u dijalogu, uz posredovanje EU i UN - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije kaže da trenutno, od 193 članice UN, 92 zemlje priznaju nezavisno Kosovo, 96 zemalja ne priznaje Kosovo, dok se pet zemalja nalazi u fluidnom stavu, odnosno uglavnom priznaju Kosovo, ali više ne glasaju za Kosovo.

- To znači da Kosovo više nema većinu u UN - rekao je Dačić.

On je naveo da je ovo "otpriznavanje" nezavisnosti Kosova od posebne važnosti za Beograd i podsetio da je Sijera Leone bila među prvim državama koja je priznala nezavisnost Kosova 2008 godine.

Dačić je rekao da je u Fritaunu imao uspešne razgovore sa predsednikom Republike, da je dogovoreno da se bilateralni odnosi, koji su godinama bili u zastoju, unaprede.

- Predsednik je dao nalog Ministarstvu spoljnih poslova da preisputaju svoj stav o priznanju Kosova - rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da se očekuje poseta predsednika Sijera Leonea u junu, pre čega će u Srbiju doći i ministarka spoljnih poslova, kako bi pripremila posetu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    3. mart 2020 | 09:25

    Nek puknu dušmani!!!!!!!!!

  • javna ličnost

    3. mart 2020 | 11:57

    Bitno nam je svako povlačenje priznanja, nebitno o ekonomskoj, vojnoj ili političkoj snazi zemlje koja je to učinila. Zato pozdravljam ovo povlačenje priznanja lažne države, kao i sva ona koja su se već dogodila i ona buduća koja će uslediti.

  • kale

    3. mart 2020 | 12:36

    Siftari ugasili ste ga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA