≫ 

Otkazani svi predizborni skupovi SNS do 1. aprila zbog korona virusa

Kako je saopšteno, predsednik Vučić je rekao da je zdravlje građana najvažnije, a da će se o daljim koracima naknadno izjašnjavati

  • 19
SNS, srpska napredna stranka Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpska napredna stranka je otkazala sve predizborne skupove do 1. aprila. zbog 

Naime, predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da naprednjaci ne održavaju predizborne skupove do kraja meseca iz preventivnih razloga, kako bi se izbeglo eventualno širenje virusa, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Kako je saopšteno, predsednik Vučić je rekao da je zdravlje građana najvažnije, a da će se o daljim koracima naknadno izjašnjavati.

Podsetimo, u Srbiji je novi korona virus potvrđen kod ukupno 12 osoba. Kako saznajemo, od sedmoro novoobolelih, 4 je u Nišu, dve osobe su smeštene na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, gde je sada ukupno 6 pacijenata, a jedna je od novoobolelih u Novom Sadu.

Juče je Vlada Srbije donela odluku da se privremeno zabrani ulazak u zemlju osobama koje dolaze iz zemalja žarišta virusa.

Opozicija u bojkotu otkazuje skupove zbog koronavirusa

Savez za Srbiju i PSG, koji bojkotuju izbore 26. aprila, odlučili su da od danas do daljeg otkažu sve skupove planirane u kampanji bojkota zbog opasnosti od širenja koronavirusa, dok Dveri traže da se ceo izborni proces odloži.

SzS je predložio Vladi Srbije mere za koje smatra da će zaštiti stanovnike od potencijalne zaraze virusom Kovid-19, među kojima je i zabrana javnih okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Traže i da se propišu obavezu potpune kućne izolacije ljudi koji dolaze iz zaraženih područja, privremeno zatvore sve predškolske i školske ustanove i fakultete na minimum tri nedelje, kao i da se obezbedi kontrolisano snabdevanje maskama, pre svega zdravstvenih radnika, zaposlenih na graničnim prelazima kao i svih ostalih primarno ugroženih kategorija stanovništva.

SzS navodi i da bi svim preduzećima trebalo preporučiti da omoguće zaposlenima da rade od kuće u narednom periodu.

Pozivaju vladu da izradi ekonomski plan za pomoć kompanijama i zaposlenima koji će pretrpeti posledice koronavirusa koji bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da se bazira na smanjenju opterećenja na zarade u narednom periodu, usmeravanju sredstava planiranih za infrastrukturne projekte na pomoć ljudima koji će ostati bez posla, nabavku neophodne medicinske opreme i sredstava za zaštitu, uvođenju stroge kontrole cena potencijalno deficitarnih proizvoda, te povećanju plata lekara i medicinskog osoblja.

Video: Vučić: Neće biti otkazani izbori, ni utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. mart 2020 | 11:10

    VUČIĆU zatvori škole i vrtiće isto bar do 1 aprila!!!!

  • Mi

    11. mart 2020 | 10:38

    Njima skupovi i netrebaju, pa oni su po raznim televizijama i novinama non stop i ne silaze

  • Ana

    11. mart 2020 | 10:35

    To može da se otkaze, a skole posao,ne? Mi smo nebitni jel da?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA