Apel Krkobabića zadrugarima širom Srbije: Pomozite starijima od 70 godina na selu

Prioritet nam je da sačuvamo živote svih građana, ali ovo je i trenutak da vi poljoprivrednici – zadrugari pokažete solidarnost sa svojim najstarijim komšijama, domaćinima na selu - poručio je Milan Krkobabić

  • 1
Beograd, Vanredno Stanje Foto: Nikola Tomić

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije apeluje na zadruge i sve zadrugare na čitavoj teritoriji Republike Srbije da prilagode rad novonastaloj situaciji zbog epidemije korona virusa.

- Prioritet nam je da sačuvamo živote svih građana, ali ovo je i trenutak da vi poljoprivrednici – zadrugari pokažete solidarnost sa svojim najstarijim komšijama, domaćinima na selu - navodi se u saopštenju.

On je pozvao da se pomogne posebno starijima od 70 godina koji su nosioci čak 110.000 poljoprivrednih gazdinstava u obavljanju neodložnih prolećnih poslova kao što je setva šećerne repe, kukuruza, soje i suncokreta i u svim drugim radovima na njivi, u plastenicima, voćnjacima i stajama...

Uputio je apel da starijima od 70 godina pomognu i obezbede neophodne osnovne životne namirnice.

- Naši domaćini su bezbroj puta u kriznim situacijama pokazali visok nivo svesti i odtovornosti prema sebi, svojoj porodici ali i celokupnom društvu. Ubeđen sam da će tako biti i sada - poručio je ministar Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • . Logika

    19. mart 2020 | 08:57

    Pa gospodine, zar vi mislite da će i vama da tapšaju, nnneeććee, dok neostanu gladni, kad vide da nema hleba u radnjama setiće se na seljaka i na njive. Da stvarno nema ko više da radi, ko ti veruje, pa bolje da bleji u stanu i da se špricka no da dođe na selo i ore njivu, neće rukama, traktorima, ali,,,,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA