≫ 

Vučić posle sastanka sa predstavnicima srpskih krugova u Crnoj Gori: "Čuo sam bojazan i strah ljudi"

Sastanak je održan putem konferencijskog poziva zbog nemogućnosti delegacije iz Crne Gore da dođe u Beograd zbog važećih mera Vlade te zemlje u prevenciji Kovid-19

  • 16
Aleksandar Vučić, sastanak, Crna Gora Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Konferencijski sastanak predsednika Aleksandra Vučića s predstavnicima srpskih političkih, kulturnih i intelektualnih krugova iz Crne Gore održan je jutros u toj formi zbog nemogućnosti delegacije iz Crne Gore da dođe u Beograd zbog važećih mera Vlade te zemlje u prevenciji Kovid-19.

Kako je bilo i o čemu su pričali, u uključenju u jutarnji program Prve televizije govorio je predsednik Srbije i na pitanje novirara, šta je savetovao predstavnike i kakva je trenutna situacija u komšiluku, predsednik je rekao sledeće:

- Nisam bio tu da ih savetujem, nego da čujem šta se dešava u Crnoj Gori. U tom razgovoru čuo sam bojazan i strah ljudi, da neko pokušava da rešava situaciju sa našim narodom kako su to nekad rešavale druge države, ali ja prosto ne želim da verujem u takav scenario. Uskoro ćemo se videti u Beogradu, sastanku će prisustvovati patrijarh Irinej, Milorad Dodik i Željka Cvijanović i nadam se najboljem rešenju ove napete situacije.

Govoreći o strahu koji je prisutan kod građana Crne Gore, Vučić je dodao:

- Strah kod ljudi je koliko sam zaključio veliki, ne u smislu ličnog odnosa, već bojazan za opstanak srpskog naroda na teritoriji Crne Gore. Dodajem i ponavljam, Srbija je uz svoj narod i crkvu. Poštujemo  Crnu Goru kao državu, ali ne možemo da prećutimo na sve ono što se dole dešava, zaključio je predsedik.

Tokom noći iz pritvora su pušteni vladika Joanikije i više sveštenika, koji su držani 72 sata u pritvoru, zbog litije koja je uprkos merama zabrana okupljanja 12. maja održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. maj 2020 | 10:53

    Nadamo se da ce naci neko resenje i smiriti tenzije u Crnoj gori.

  • Pera

    16. maj 2020 | 13:40

    Nakon Milovog izivljavanja ne moze nikom biti sve jedno.

  • Aca

    16. maj 2020 | 11:24

    Vucic je uz svoj narod srpski svaka cast tako radi pravi drzavnik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA