≫ 

Dačić dočekao avion sa humanitarnom pomoći iz Katara

- Katar se time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja koje su doprinele da Srbija značajno ojača kapacitete u borbi protiv virusa korona. Sigurno je da naš narod i država neće zaboraviti gest prijateljstva i solidarnosti - rekao je Dačić

  • 6

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nešto pre 16 časova sleteo je avion sa humanitarnom pomoći iz Katara.

Pomoć su na aerodromu dočekali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Katara u Srbiji šeik Mubarak bin Fahad Al Tani.

Više desetina hiljada maski, rukavica, vizira, mantila dopremljeno je danas iz Katara, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se Katar time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja.

Avion je dopremio oko 470.000 hirurških maski, 70.000 visokokvalitetnih maski N95, 85.000 epidemioloških maski, više desetina hiljada rukavica, žaštitnih naočara, vizira, hirurških mantila, 4.700 kombinezona…

Dačić je, u ime vlade i predsednika Republike, izrazio zahvalnost državi Katar što je odgovorila na poziv Srbije u teškim vremenima borbe protiv Kovida 19.

- Katar se time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja koje su doprinele da Srbija značajno ojača kapacitete u borbi protiv virusa korona. Sigurno je da naš narod i država neće zaboraviti gest prijateljstva i solidarnosti - rekao je Dačić.

KATAR POMOĆ AVION AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI IZ KATARA Više desetina hiljada maski, rukavica, vizira, mantila dopremljeno je danas iz Katara - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šef srpske diplomatije dodao je da je pomoć još vrednija, ako se zna da je Katar i sam suočen sa pandemijom Kovida 9 i da je nedavno broj registrovanih slučajeva prešao 33.000.

Dodao je da ova pomoć i niz političkih kontakata u prethodnom periodu pokazuju da se odnosi dve zemlje kreću uzlaznom linijom.

- Baš zato cenimo ovaj humani gest i želimo da se dve zemlje posvete i zajednički rade na prevazilaženju globalne krize - rekao je Dačić.

On je naveo i da želimo da vidimo avione kompanije “Katar ervejs” na beogradskom aerodromu, kao znak obnavljanja redovne linije između Beograd i Dohe.

Al Tani je rekao da je emir Katara naložio da se uputi medicinska pomoć Srbiji, kao odgovor na njenu molbu za pomoć u borbu sa korona virusom, polazeći od prijateljstva koje povezuje naše dve zemlje i u cilju daljeg razvoja naših bilateralnih odnosa.

- Nadamo da se da će ova pomoć doprineti prevazilaženju krize i vraćanju života u normalu, kao i nastavku jačanja odnosa dve prijateljske zemlje - rekao je ambasador.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    19. maj 2020 | 17:00

    Bas humani ovi iz bogatog katara nema sta ...sto ne prihvataju bracu svoju po veri migrante... Nijedna zemlja emirata ih nece da primi ....

  • Beli

    19. maj 2020 | 16:14

    A onda sve to prodajte narodu.

  • Stanko

    19. maj 2020 | 16:15

    Dobijete maske dzabe pa ih prodajte narodu po 10 puta vecim cenama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA