Brnabić: Ako nema novih barijera možemo za pregovarački sto, Beograd nema problem s tim

Mi zaista želimo i to je u našem interesu, da nastavmo što pre dijalog između Beograda i Prištine - rekla je predsendica Vlade Srbije

  • 7
Ana Brnabić, Sem Fabrici Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ukoliko u narednih nekoliko dana roba iz centralne Srbije bez ikakvih novih tarifnih i bilo kakvih drugih barijera ulazi na Kosovo i Metohiju onda možemo da kažemo da su se stekli uslovi za nastavak dijaloga, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Mi zaista želimo i to je u našem interesu da nastavmo što pre dijalog između Beograda i Prištine - rekla je Brnabić u Arilju odgovarajući na pitanja novinara i dodala da Beograd nema problem da sedne za pregovarački sto.

O Crnoj Gori i otvaranju granica

Premijerka Srbije pozdravila je danas vest da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji i kazala da je bila uverena da će se uslovi za otvaranje granice uskoro steći.

- Znala sam da će se steći uslovi za otvaranje granice, zato što je to važno za njihov turizam, a i zato što je taj razlog koji je bio postavljen da ne otvaraju granice za građane Srbije bio politički i nije imao veze sa zdravstvom - rekla je Brnabić i dodala da joj je drago što su se sada stekli uslovi za otvaranje granice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    7. jun 2020 | 16:33

    Nema podele, delite vašu kuću Kosmet nikako

  • Toma M.

    7. jun 2020 | 16:52

    Lepo rece Premijerka Ana Brnabic, ako su iskreni Srbija je spremna na dogovor iz obostrana uvazavanja!? Uvazena Premijerka je to isto isticala i pre mnogo meseci, sa sto i razgovori do realnog ishoda?! Ali i devojku kvari?! Vrhunska CG, prezubljuje svoje mogucnosti Izmenile su se OKOLNOSTI?! Nije vise Srbija kao sto je bila, nju sada mnogo vise, brze i bolje cene u svetu?! A, prst na celo, hitno treba da stave,, odgov orni,u CG, prvi su priznali vestacku torevinu,Kosovo, drugo, oni su brze bolje Referendumom se odvojili od Srbije,kao velicina kraljevackog regiona.?! TRECE, zaboravljaju da se njihovi studenti besplatno skoluju u Srbiji i povlascenim boravkom u studentskim domovima?! I najnovije, CG zeli da prisvojii srpske svetinje i njihovu imovinu vekovima srpsku!!! Zaboravljaju da njihovi krimosi decenijama, haraju Srbijom, u svim sverama zivota da ne nabrajan jer su toliko ozlogasene da me je sram pomenuti.!! Hvala Bogu nada Drzava je se vec uhvatila u kosta sa kriminalcina i polako ih cisto i nedozvoljava ulaska u Srbiju i tek ce biti jos Zakonskih mera?! Tija voda breg roni!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA