≫ 

Vučić o sastanku u Vašingtonu: Priznanje Kosova nije, niti će biti tema

- Mi ćemo da razgovaramo, od toga nismo bežali - naveo je predsednik Srbije

  • 24

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da tema priznavanja Kosova u Vašingtonu, što su bili naslovi pojedinih medija, niti je bila niti će ikada biti.

O tome da li je Priština shvatila da nema rešenja bez kompromisa Vučić je rekao da misli da se igra igra i da oni igraju i svoje unutrašnje igre.

- Nema suštinskog rešenja, za koje bih mogao da pomislim, da bi bilo prihvatljivo jednako za obe strane. U svakom slučaju borićemo se za svoju zemlju svim srcem - rekao je on.

- Naše je da vodimo normalnu politiku i da čuvamo našu zemlju. I naši preci su znali kako da brane zemlju, to je šah i ozbiljna igra koju igrate sa mnogo jačim igračima. Za sve one koji pričaju svašta oko nezavisnosti Kosova, dosta sa lažim i pustite odgovorne i ozbiljne ljude da rade svoj posao - rekao je predsednik.

Kako je kazao, ne želi nikog da vređa, i istakao da je Grenel fokusiran na ekonomiju.

- Kako god da se završi, važno je da u tuči slonova ostanemo nepovređeni. Nećemo da se bijemo sa Nemačkom i Amerikom - rekao je Vučić i dodao je da je veliki sukob između Amerike i Nemačke.

- Mi ćemo da razgovaramo, od toga nismo bežali - naveo je Vučić.

Kako je istakao razgovarao je mnogo puta i sa Putinom i sa Grenelom i Lajčakom i da Srbija neće poslušati ono što joj ne odgovara, ali da mora da pokaže poštovanje.

- Ja danas imam zakazanih pet telefonskih razgovora iz Evrope i sveta, pred nama nije lak period ali ćemo znati da se borimo za naše nacionalne interese. Trudićemo se da uspešno čuvamo naše državne i nacionalne interese. Molim ljude da sude po delima i kada je u pitanju pitanje KiM i ekonomska pitanja. Očekujem dobar razgovor sa Lajčakom, odličnu posetu Rusiji, a videćemo da li će Albanci poštovati ono što je Grenel rekao o nekandidovanju u međunarodne organizacije, jer Tači to nije nikada prihvatio. Četiri godine sam ja to nudio, a sada smo čuli da su odjednom prihvatili pa videćemo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. jun 2020 | 13:09

    Nemamo mi nista sa albancima nego sa siptarima sa Kosova, nemamo sa njima sta da pregovaramo jer Kosovo nije za davanje da bi se ulizivali amerima ili svabama nego teritorija Srbije. Sto se tice pretsednika danas izjavi jedno sutra izjavi drugo a kad treba da se glasa pred izbore onda su izjave tipa normalno da ne priznajemo Kosovo...Kad bi priznao siptarsku drzavu Kosovo bez da narod da pre toga svoje misljenje nebi morao ni da se vraca mogao bi da ostane u azilu kod amera odmah.

  • Licemerka

    16. jun 2020 | 13:21

    Maa prodajte im to Kosovo za neki bilion dolara.Otvorite fabrike i nova radna mesta....

  • zoran

    16. jun 2020 | 13:48

    Vučko svaka ti čast Boris se ko lav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA