• 4

Kako će izgledati glasanje u doba korone

Krizni štab usvojio je zaključak o merama za suzbijanje i zaštitu od širenja Covid-19 na biračkim mestima, objavio je CeSID na svom Tviter nalogu

  • 4
Izbori, listić, glasačka kutija, rukavice, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Krizni štab usvojio je zaključak o merama za suzbijanje i zaštitu od širenja Covid-19 na biračkim mestima, objavio je CeSID na svom Tviter nalogu.

Mere zaštite podrazumevaju: sve prostorije u kojima se glasa moraju biti očišćene najmanje 24 sata pre izbora; obavezno vidljivo obaveštenje o merama prevencije, provetravanje prostorija, mora postojati najmanje jedan metar fizičke distance među biračima tokom glasanja, u slučaju dolaska većeg broja birača na biračko mesto, obezbediće se čekanje ispred prostorije.

Svi članovi biračkog odbora moraju da budu edukovani o merama prevencije, mora da postoji subjektivni nadzor nad zdravstvenim stanjem članova biračkih odbora tokom celog dana, razmak među članovima biračkih odbora mora biti najmanje jedan metar, svi članovi biračkih odbora tokom interakcije sa biračima treba da nose maske i rukavice, biračima se preporučuje nošenje maski - maske će biti obezbeđene.

Mora da postoji distanca od najmanje jedan metar za sve radnje, kao što je provera lampom, provera u izvodima iz biračkog spiska... Tokom utvrđivanja identiteta, birač treba kratkotrajno da skine masku. Paravani moraju da budu udaljeni najmanje jedan metar.

Članovi biračkih odbora koji idu na glasanje van biračkog mesta moraju da nose maske za lice koje prekrivaju usta i nos i zaštitne rukavice. Članovi biračkog odbora koji idu na glasanje van biračkog mesta dužni su da obezbede i ponude masku za lice osobi koja nije bila u stanju da dođe na biračko mesto.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    Сигурније је да се бојкотује...

  • Ivan

    Kakvo glasanje jel vidite koliko obolelih ima sto se i nezna... Najbolje da nadju volontere i da idu od kuce do kuce da zaokruzujemo i sami ne znamo sta.. 😂

  • Obrad

    Glasanje? Kakvo glasanje?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima