≫ 

I Hoti otkazao posetu SAD: Neće prisustvovati sastanku u Beloj kući

Odluka donesena nakon što je protiv Hašima Tačija podignuta optužnica za zločin protiv čovečnosti

  • 17
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Foto: Profimedia

Premijer samozvanog Kosova Avdulah Hoti objavio je da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

Hoti je na Tviteru napisao da je, zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva, obavestio specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna.

- Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući", objavio je kosovski premijer na svom Tviter nalogu.

Portparol Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK na KiM, Kristofer Benet saopštio je juče da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se predsednik tzv. Kosova Hašim Tači i predsednik DPK Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Video: Priština dobila novu vladu, Avdulah Hoti premijer tzv. Kosova

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. jun 2020 | 09:32

    Smešni su. Pa i ovcama je već jasno da svi igraju istu igru koja se zove: Čekamo izbore u USA. Bojim se da ako Tramp pobedi neće ni biti više pregovora. Mogli bi da ostanu bez svega. Bože daj.

  • hogar

    25. jun 2020 | 09:34

    Haradinaj je ubio 30 svedoka protiv njega i to zna i SAD i EU i Haski tribunal ali niko nije prstom makao da tog ubicu, kriminalca, teroristu kazni.... Taci, Veselji i ostala teroristicka bratija nece biti osudjeni jer su radili i danas rade u korist SAD... kako ce oni svoje mezimce teroristicko da osude... iako setimo se Bin Ladena prvo im je bio borac za slobodu, pa zaradjivao na nafti zajedno sa porodicom Bus dok im nije dosadio i ubili su ga.... nema pravde dok svi zlicinci Hrvati, Mudzosi kao i sipci ne budu izvedeni pred sud i kaznjeni za Srbe Hag je pokvarena, lazna kuca pravde i treba sve te sudije kazniti drakonskom kaznom.... nema pravde...

  • Zvele

    25. jun 2020 | 09:20

    A gde je Haradinaj tog bandita treba osuditi on je glavni....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA