"Zaustavite talas nasilja nad Srbima na KiM"

Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni - navodi se u saopštenju

  • 1
Izbori, Srbija,  2020, glasanje, Marko Djuric Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je sinoć na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubodža ispisan grafit "UČK", dok je gotovo istovremeno provaljeno u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava u opštini Istok.

Tim povodom, Ðurić zahteva od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji.

Ocenio je da se na taj način teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavlja i naglašava da taj teror nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

- Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi - naglasio je Ðurić.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije, Ðurić je ocenio da ti incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda.

Takođe, naglasio je da odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Podsetimo, noćas su na meti bile srpske kuće u selima Ljubožda i Dubrava u opštini Istok. Kako je potvrdio načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović, na kući Jovana Ristića, povratnika iz sela Ljubožda, ispisani su grafiti OVK, a u Dubravi je opljačkano domaćinstvo Radomira Pumpalovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    25. jun 2020 | 12:26

    A kada se setim kako se je smejao na tv-u jer je mislio da ga ne snimaju...😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA