≫ 

"Ministarstvo zdravlja je ranije moralo da reaguje i proglasi bolnicu u Novom Pazaru kovid bolnicom"

Predsednik Srbije govorio je o svim aktuelnim temama i dešavanjima u zemlji

  • 24
Aleksandar Vucic Printskrin: TV Pink

Šta čeka Srbiju posle izbora, kakva je situacija u Novom Pazaru, preti preti li nam opasnost od širenja epidemije kovid-19, koji su sledeći potezi kada su pregovori o kosovskskom čvoru u pitanju samo su neke od tema o kojima je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za televiziju Pink.

O formiranju nove Vlade

Kada je u pitanju formiranje nove Vlade, predsednik Srbije rekao je da će biti formirana i pre zakonskog roka, ali nije želeo da komentariše novinske natpise o tome ko će bit novi mandatar.

O Kosovu i Metohiji

Kada je reč o kosovskom pitanju rekao je da smo pritisnuti da rešimo sve, ali da Srbija tome ipak pristupa sa oprezom i čuva mir i stabilnost u zemlji.

- Očekuju nas važni razgovori u Beogradu. More da se dogovore Nemci i Francuzi šta će biti sa nama, mi ne priznajemo nezavisnost Kosova. Mi smo spremni za dijalog. Slušao sam 500 nekih predloga, ali ništa nisam dobio na papiru. Problem u tom dijalogu što mi ne priznajemo Kosovo, nema više šta da pričamo o tome. Oni ne mogu da se dogovore ko će od njih da kontroliše Balkan - poručio je.

KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Što se tiče inicijativa EU I SAD rekao je da očigledno ne mogu da se dogovore ko će da kontroliše Balkan, ali da su to njihovi međusobni problemi.

Dodao je da nije Priština ta sa kojom pregovaramo, već zapadne zemlje.

- Sve vreme dok smo vodili dijalog mi smo ga vodili ne sa Prištinom, već sa Zapadom. Nije nama Tači bio garancija za ZSO već EU - podvukao je on.

O Novom Pazaru

Predsednik Srbije u intervjuu za televiziju Pink rekao je da u Novom Pazaru ima dovoljno respiratora, da većina priča koje su se pojavile u pojedinim medijima predstavlja političku manipulaciju i da je Opšta bolnica jedna od najbolje uređenih i najboljih bolnica u Srbiji i ima svu opremu za borbu protiv korona virusa.

Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus Foto: Tanjug/Irfan LIčina

- Moralo je ranije da reaguje Ministarstvo zdravlja i sa pojavom novozaraženih proglasi bolnicu u Novom Pazaru kovid bolnicom, kao i da objavi da je nabavka limenih kovčega uobičajena procedura, a ne da dozvoli da se takva informacija pojavi u javnosti i da prostora za širenje dezinformacija - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je problem bio unutrašnje organizacije, kako kaže, dogodile su se sistemske greške, ali ne može da se kaže da nema opreme, kada to nije tačno.

On je rekao da neće dozvoliti nikome da narušava odlične odnose sa Bošnjacima niti ekstremistima da narušavaju mir u zemlji.

- Najgori su oni kojima je svaka smrt dobro došla za političku svrhe. Neki su želeli da politički zloupotrebe ovu situaciju u Novom Pazaru. Pri razlog je taj što je lista koju vodim ubedljivo pobedila tamo, i to nije mogla da pobedi samo zahvaljujući srpskim glasovima, i zato neću da dozvolim svim neodgovornim ljudima da nam unose nemir i u Novi Pazar niti bilo gde u Srbiji - rekao je Vučić.

Video: Vučić: Ne isključujem uvođenje mera zaštite od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    1. jul 2020 | 11:32

    Daj Bože da nam predsednik Vučić bude živ i zdrav i da još godinama uspešno obavlja svoj posao.

  • nnnn

    1. jul 2020 | 11:23

    Bravo predsednice!❤️❤️❤️❤️Volimo Vas!

  • Slavica

    1. jul 2020 | 11:30

    Uvek i zauvek predsednik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA