≫ 

Stefanović: U neredima večeras povređeno 10 policajaca, jednom od njih polomljene obe noge

Ministar se obratio na vanrednoj konferenciji povodom večerašnjih demonstracija u nekoliko gradova u Srbiji

  • 22

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obratio se na vanrednoj konferenciji za medije povodom demonstracija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

- Mislim da je jasno, posle ovih događaja na ulicama gradova, da imamo situaciju ogoljenog apsolutnog nasilja. Možda juče nije svima bilo jasno, ali da danas svi građani mogu da vide mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je trpela gađanje bakljama, kamenicama. Krenuli su u intervenciju kada je postalo nemoguće odolevati napadima na njih - rekao je ministar na početku obraćanja.

Od 10 povređenih policajaca, imamo jednog koji je u teškom stanju, sa prelomima na obe noge. On je gurnut niz stepenice - izneo je podatak Stefanović i naglasio da će biti priveden svako ko se usudi da ugrozi život bilo kog čoveka kao i uništavanje imovine.

On je poručio da niko neće biti povlašćen i da će svako ko je bacio kamenicu i ugrožavao život ljudi odgovarati, a svi koji su pritvoreni biće zadržani 48 sati.

- Svi oni koje budemo indentifikovali, a imamo načina da saznamo, dobiće odgovor policije i odgovor Srbije. Policija će se truditi da nabavi dovoljno dokaza da te optužbe budu temeljne i da budu u zakonskom smislu vrlo brzo sprovodivi - izjavio je ministar na konferenciji.

Podsetio je da su pojedinci danima pozivali na nasilje kao i na rušenje pravnog poretka i da sada i izvršavaju to nasilje, kao i da je ovaj protest nezakonit, jer nije priavljen niti su poštovane epidemiološke mere.

Nebojša Stefanović KZŠ Printskrin: Tanjug

- U Srbiji nasilje nikada neće pobediti. Postoje snimci na kojima se vidi da su suzavac prvi bacali demonstranti na policiju ispred Skupštine. Policija je imala naređenje da ne koristi i nije koristila suzavac dok nije postala primorana da odgovori na napade - rekao je on.

Ministar Stefanović je ranije večeras rekao da ima informacije da je jedan broj demonstranata planirao kada padne noć da preduzme "određene aktivnosti i nemire". On je takođe istakao da građani imaju pravo da protestuju, ali ne i da budu nasilni.

- Dozvoljeni su protesti, ali ne da nekog povredite i nasiljem pokušavate da sprovedete nešto za šta nemate političku podršku naroda. Još jednom pozivam ljude u Srbiji da se drže podalje od nasilja. Svako može da protestvuje. Nijedan ovaj skup nije zakonit i nije prijavljen - kazao je ranije Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA