Oglasio se Vesli Klark: Specijalni sud ometa napredak

"Nikada nisu prestali pokušaji postavljanja prepreka napretku", navodi Klark

  • 10
Hašim Tači Kosovo Foto: Tanjug/AP

Vesli Klark, bivši vrhovni komandant oružanih snaga NATO za vreme bombardovanja SRJ, smatra da optužnice Specijalnog suda za zločine OVK ''ometaju napredak'' tzv. Kosova, kao i da nikada nisu prestali pokušaji postavljanja prepreka njegovom napretku.

- Predlog optužnice protiv predsednika Kosova Hašima Tačija, nastavak je aktivnosti na ometanju napretka Kosova - ocenio je Klark za RTK.

Klark kaže i "da nema pojma"  da li su optužnice Specijalnog suda tačne ili nisu, ali dodaje da one predstavljaju nastavak aktivnosti koje su prilično vidljive čak i 20 godina kasnije, prenela je prištinska Gazeta ekspres'.

Klark, koji je vodio NATO operaciju bombardovanja 1999. godine i koji je tokom posete Kosovu nazvao Tačija herojem, prisetio se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

- Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i sa drugim liderima OVK - naveo je Klark, prenelo je Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivicnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

(Telegraf rs.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deks

    2. avgust 2020 | 07:51

    Taj bi trebalo da isto odgovara i bude u zatvoru do kraja života Al oni su sila kako stare sve se više plaše božjeg suda

  • Made in ...

    2. avgust 2020 | 02:04

    Veslaces ti Sv. Iliji za svoje grehe

  • Delija

    2. avgust 2020 | 00:28

    Slican se slicnom raduje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA