≫ 

Otkriveno šta se krije iza fotografija srpskih vojnika u Minsku koje su Belorusi objavili

Ministar Vulin rekao da je u pitanju fotomontaža

  • 2
VOJSKA PRIHVATNI CENTRI OBEZBEDJIVANJE VOJSKA SRBIJE OBEZBEDJUJE PRIHVATNI CENTAR Ilustracija Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Ministar odbrane Aleksandar Vulin demantovao je večeras da su srpski vojnici bili prisutni na protestima u Brestu i Minsku, rekavši da su fotografije koje su se pojavile u prilog tim tvrdnjama fotomontaža i ocenio da je to nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Pojedini portali preneli su tvit navodno beloruskog analitičara Franka Vjačorka da su srpski vojnici bili u Brestu i Minsku kako bi pomogli vlastima u Belorusiji da uguše proteste. Vjačorka je podelio i fotografije koje je trebalo da posluže kao foto dokaz za njegove tvrdnje.

- Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i predsednika i vrhovnog komandanta Aleknsadra Vučića. Naravno da se država Srbija ne meša ni na koji način u unutrašnje poslove bio koje zemlje, a ponajmanje Belorusije - rekao je Vulin na RTS.

On je dodao da sve ono čime direktno komadnuje Vučić se najviše i najnemilosrdnije napada.

Video: Belorusija: Sukobi na ulicama Minska nakon raspisivanja predsedničkih izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA