Vojska obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti

Ministar odbrane rekao je da su vojne vežbe najviši oblik vojne saradnje i da je u narednih šest meseci bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta Vojska Srbije vežba osam puta

  • 9
VOJSKA SVECANOST BRIGADE Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, Vojska Srbije je obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su vojne vežbe najviši oblik vojne saradnje i da je u narednih šest meseci bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta Vojska Srbije vežba osam puta.

- Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada - istakao je Vulin, koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Aleksandar Vulin, kovid bolnica, Batajnica Aleksandar Vulin - Foto: MC Odbrana/Darimir Banda

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnst zemlje, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

- Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Srbije - rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MInistarstva odbrane.

On je naglasio da kao ministar odbrane smatra da ako se napušta, odnosno obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da se uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili Evropska unija.

- Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti - zaključio je ministar Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Anja

    11. septembar 2020 | 14:29

    Da li je i to deo potpisanog sporazuma u Vašingtonu?!

  • Jovan

    11. septembar 2020 | 18:12

    Makar će uštedeti novca

  • Boki

    11. septembar 2020 | 20:13

    Jasno je zašto ne treba da ulazimo u EU. Ponašanje EU je okupaciono, meša se u unutrašnju i spoljnu politiku naše zemlje, određuje šta ćemo sa vojskom, šta ćemo sa Kosovom, šta ćemo da doručkujemo i večeramo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA