• 0

Podrška OEBS reformama u Srbiji: Brnabić razgovarala sa Oricijem

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadoru Oriciju na konstruktivnoj saradnji i podršci i pohvalila rad Misije

  • 0
Ana Brnabić, Adrea Orici

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, koji završava svoj mandat u Srbiji, o dosadašnjoj saradnji i učešću ove organizacije u reformskim procesima u našoj zemlji.

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadoru Oriciju na konstruktivnoj saradnji i podršci i pohvalila rad Misije, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju institucija, saopštila je danas Vlada Srbije.

Navodeći da je za Srbiju i buduću vladu najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, premijerka je istakla da je uspostavljanje stabilnog pravosudnog sistema, u najvećem interesu države i građana Srbije.

Šef Misije OEBS-a pohvalio je Srbiju zbog posvećenosti reformama i postignutim rezultatima.

Ana Brnabić, Adrea Orici

Sastanak - Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Podsetivši na usvajanje Medijske strategije, istakao je da je ona ključan deo celokupnih reformi u državi i stvaranju snažnijeg demokratskog društva.

Napredak je, kako je objasnio, postignut i u reformi državne uprave, koja je omogućila veću transparentnost i direktnu komunikaciju sa građanima.

Oricio je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost šefu Misije OEBS-a na pomoći i donacijama koju ova organizacija pruža, pre svega, najugroženijim grupama stanovništva u našoj zemlji, kako bi se lakše izborili sa posledicama epidemije Covid - 19, kao i na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok