≫ 

"Srbija je izgubila heroje": Vučić uputio saučešće porodicama poginulih pilota

Duboko sam potresen vešću o smrti naših pilota, koji su živeli za Srbiju i koji su ceo svoj život posvetili služenju otadžbini - navodi se u poruci

  • 8
Aleksandar Vučić, pad aviona Foto-montaža: Tanjug Dragan Kujundžić/Zvornik Danas

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom pogibije dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

- Duboko sam potresen vešću o smrti naših pilota, koji su živeli za Srbiju i koji su ceo svoj život posvetili služenju otadžbini.

U ovoj tragediji, njihove porodice su izgubile svoje najmilije, naša vojska izuzetne patriote i profesionalce, a cela zemlja – heroje koji su sebe nesebično davali obavljajući časno svoje teške dužnosti.

Primite izraze mog najdubljeg saučešća i poštovanja - navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Podsetimo, dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke.

Ministarstvo odbrane, nakon obaveštavanja svih članova porodica poginulih pilota, obavestiće javnost o imenima pilota.

   

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Video: Mesto gde se srušio MiG-12 preplavljeno pripadnicima vojske, MUP-a, Hitne pomoći...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    25. septembar 2020 | 16:18

    Mani se demagogije i patetike. Ti si vrhovni komadant. Bolje reci zašto niko nikada nije odgovarao zbog ovakvih dešavanja godinama unazad?

  • Sibin

    25. septembar 2020 | 18:30

    To je nasa modernizovana vojska,sve krševi,bruka bre!!!

  • dabome

    25. septembar 2020 | 17:45

    jedina zemlja na svetu koja za svoje heroje kaze da su pijanice... i mala deca znaju da to nije tacno ali politika je visa sila nazalost ali je tako.Razmislite malo svojom glavom ne slusajte sta vam se sve servira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA