≫ 

Godišnjica osnivanja vojske tzv. Kosova, nove provokacije iz Prištine. Pacoli: "To je poklon SAD"

14. decembra 2018. godine promenjen je mandat tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "Vojsku Kosova"

  • 5
Vojska Kosova uniforma Foto: Shutterstock

Pre dve godine, tzv. Skupština Kosova je sa 106 glasova za i jednim uzdržanim usvojila tri zakona kojima se menja mandat tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "Vojsku Kosova", ali bez promene imena. Tim povodom oglasili su se lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli koji je rekao je da tzv. kosovska vojska nije lična zasluga, već poklon Sjedinjenih Američkih Država za narod tzv. Kosova. A, lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj je istakao da je Vojska u potpunosti spremna da služi miru i sigurnost van granica tzv. Kosova. Istim povodom oglasio se i premijer privremenih institucija u Prištini koji je rekao da cilj Prištine da tzv. Kosovske bezbednosne snage budu u NATO-u.

Pacoli je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio da je na današnji dan, pre dve godine, tzv. kosovska skupština usvojila tri zakona kojima je izmenjen mandat tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u "kosovsku vojsku".

Dy vjet më parë Kuvendi i Kosovës miratoi tri ligjet që e ndryshojnë mandatin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në...Posted by Behgjet Pacolli on Sunday, December 13, 2020

Haradinaj se takođe oglasio na Fejsbuku.

- Danas, kada obeležavamo drugu godišnjicu usvajanja Zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbednosnim snagama i Zakona o službi u KBS, možemo reći da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi za mir i bezbednost i van granica naše zemlje - napisao je on.

Dodao je da je 14. decembar 2018. bio istorijski dan za tzv. Kosovo, istovremeno naglašavajući da odluka o formiranju Vojske uopšte nije bila laka.

- 14. decembar 2018. bio je istorijski dan za Kosovo, dok je odluka o formiranju vojske bila jedna od ne lakih odluka, ali najvažnija nakon proglašenja nezavisnosti. Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je glasao, jer to znači da je glasao za mir i sigurnost u regionu. Kosovo, čestitam drugu godišnjicu vojske! -  napisao je Haradinaj.

Sot, kur shënojmë dy vjetorin e miratimit në Kuvendin e Republikës së Kosovës, të Ligjit për Ministrinë e Mbrojtjes,...Posted by Ramush Haradinaj on Sunday, December 13, 2020

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da je cilj Prištine da tzv. Kosovske bezbednosne snage budu u NATO.

Hoti je to napisao na svom Fejsbuku, a povodom dve godine od transformacije KBS u tzv. Oružane snage Kosova.

 - KBS u NATO-u je naš cilj. Svojim profesionalizmom, devojke i momci sa Kosova će dati dragocen doprinos miru u regionu i svetu - naveo je Hoti.

Kosovë, Urime 14 Dhjetori - Dita e Ushtrisë!Dy vjet më parë, Kuvendi i Republikës së Kosovës miratoi tri Ligje, të...Posted by Avdullah Hoti on Monday, December 14, 2020

Podsetimo na današnji dan poslanici u tzv. Skupštini Kosova izglasali su sva tri zakona koja se odnose na promenu mandata tzv, Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), čime je tzv. Kosovo i zvanično ušlo u proces dobijanja vojske.

Generalni sekretar NATO-a tada je ponovio žaljenje i zabrinutost, dok je Ambasada SAD na tzv. Kosovu potvrdila svoju podršku tranziciji "Kosovskih bezbednosnih snaga". Evropska unija je podržala stav Severno-atlantske alijanse.

U sali su bili prisutni i kadeti tzv. Bezbednosnih snaga, koji su od trenutka izglasavanja postali vojnici.

Video: Opasno nacionalističko divljaštvo: Palili zastavu Srbije kod spomenika Milošu Obiliću

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA