≫ 

Vučić: "500.000 vakcina upravo se utovaruje u avion Er Srbije, do kraja večeri su u Beogradu"

Predsednik Srbije dan ranije je rekao da u Srbiju stiže najpre 500.000 kineskih, do kraja februara 88 hiljada Fajzerovih vakcina, a uskoro i vakcine proizvođača AstraZeneka

  • 34
kineske vakcine, Er Srbija Printscreen/Instagram/BuducnostSrbije

Na pekinškom aerodromu u toku je utovar pola miliona vakcina kompanije "Sinofarm" koje bi do večeras trebalo da stignu u Srbiju, preneo je predsednik Aleksandar Vučić.

- Divna slika iz Pekinga, 500.000 vakcina upravo se utovaruje u naš prelepi avion Er Srbije. Do kraja večeri vakcine su u Beogradu - napisao je Vučić na svom instagram profilu uz snimak utovara vakcina.

Podsetimo, predsednik Srbije dan ranije je rekao da u Srbiju stiže najpre 500.000 kineskih, do kraja februara 88 hiljada Fajzerovih vakcina, a uskoro i vakcine proizvođača AstraZeneka.

- Ono što je najvažnija vest je kako i na koji način nabavljamo vakcine, jer su one danas život. Do kraja februara u Srbiju stiže 88 hiljada Fajzerovih vakcina, a sutra stižu i nove doze kineskih vakcina - rekao je predsednik.

On je rekao da je rano jutros stiglo 50 000 ruskih vakcina, za 15 dana za revakcinaciju stiže još, do kraja februara još 88 hiljada Fajzer vakcina, a do 20. februara 150.000 Astra-zeneka vakcina.

Zahvalio je i prijateljima iz Britanije i Indije sa kojima je dogovarano oko AstraZeneka vakcine i to ne onih koje svakako dobijamo preko Kovaksa.

Video: Predsednik otkrio kada će se vakcinisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje

    11. februar 2021 | 00:29

    Naša država se maksimalno potrudila da obezbedi vakcine za gradjane. Treba da budemo ponosni!

  • Jecaa

    10. februar 2021 | 19:01

    Zahvaljujuci sposobnom predsedniku koji stavlja zdravlje ljudi ispred politickih interesa, pobedicemo korona krizu. Zivela Srbija!

  • mica

    10. februar 2021 | 21:11

    Nabavka i isporuka vakcina teče po planu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA