≫ 

U petak nova sednica parlamenta u Prištini, da li će se birati predsednik?

Na sednici parlamenta, kako je danas odlučilo Predsedništvo skupštine, treba da se potvrde mandati novih poslanika koji će zameniti poslanike koji su imenovani za ministre ili druge funkcije

  • 0
Kosovo, skupstina Foto: Tanjug/AP

U Prištini je za petak najavljena nova sednica skupštine ali se, kako navodi "Koha", ne zna da li će se na njoj glasati i o predsedniku privremenih institucija.

Na sednici parlamenta, kako je danas odlučilo Predsedništvo skupštine, treba da se potvrde mandati novih poslanika koji će zameniti poslanike koji su imenovani za ministre ili druge funkcije.

Pored toga, odlučeno je i koje će stranke biti na čelu skupštinskih odbora, piše "Koha".

Aljbin Kurti izabran je ponovo za premijera privremenih prištinskih institucija, a u prvom obraćanju pošto je izglasan, poručio je da "moraju biti jedinstveni protiv Srbije".

Moramo biti jedinstveni protiv Srbije. Zahtevaćemo parlamentarnu raspravu do iznemoglosti. Za budućnost dece moramo pronaći koordinaciju. To moramo pronaći i u sektoru bezbednosti. Takođe ćemo tražiti koordinaciju za fond zdravstvenog osiguranja - rekao je Kurti u svom prvom obraćanju.

Video: Izglasana nova vlada u Prištini, Kurti premijer

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA