Vučić učestvuje na velikom onlajn samitu povodom 100 godina Komunističke partije Kine

Najviši funkcioneri stranke zajedno sa Vučićem učestvuju u programu samita, koji direktno prenosi kineska nacionalna televizija CGTN

  • 9

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić učestvuje na onlajn samitu povodom obeležavanja 100 godina Komunističke partije Kine.

Najviši funkcioneri stranke zajedno sa Vučićem učestvuju u programu samita, koji direktno prenosi kineska nacionalna televizija CGTN.

- Veliki prijatelj Srbije, Si Đinping rekao je jednom da će Kina uvek biti graditelj globalnog mira - poručio je predsednik Srbije na početku obraćanja i dodao da zajednički problemi zahtevaju zajedničko angažovanje.

Kako je dodao, Komunistička partija je velika garancija multilateralizma.

- Kina će doprineti osnaživanju svetskog mira - istakao je Vučić.

On je rekao da je treba da poštujemo jedni druge, da se dogovaramo, nemešanje u u unutrašnje stvari država.

- Srpski narod je posvećen ostvarivanju sve jačih veza sa Kinom posebno u ekonomiji i kulturi - istakao je Vučić i dodao da je imajući u vidu sve što je KP ostavarila za kineski narod, uveren da će daći dalji doprinos pomlađivanju kuineskog naroda.

- Srbija nikada neće zaboraviti podršku Kine u teškim trenutcima, verujemo da je prijateljstvo između dve zemlje veliko. Srbi vole Kinu, želimo da nastavimo da sarađujemo u političkom smislu, jer imamo još dosta toga da naučimo od vas. Kina je na čelu sa Sijem uspela da ostvari mnogo ciljeva, živela Republika Kina, živela Srbija - završio je Vučić.

Samit je otvorio predsednik Kine Si Đinping.

- Na stotine stranaka širom sveta u poslednjih nekoliko dana poslalo je brojne čestitke Komunističkoj partiji Kine, na čemu im se od srca zahvaljujem - rekao je Si Đinping.

On je naveo da su "saradnja zemalja i istrajnost jedini put" i istakao da sve "nacije zaslužuju ista prava u pogledu razvoja i napredovanja".

Napomenuo je da će Kina raditi i po pitanju borbe protiv klimatskih promena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA