Priština ne odustaje, sigurna u dobijanje priznanja od Grčke

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala tvrdi da Prištinu uskoro ocekuju "dobre vesti" iz Grčke i poručuje da sarađuje i sa drugim državama članicama EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova

  • 4
Grčki parlament, Grčka Vlada Foto: Shutterstock

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala tvrdi da Prištinu uskoro ocekuju "dobre vesti" iz Grčke i poručuje da sarađuje i sa drugim državama članicama EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Gervala za RTK nije precizirala kada se očekuju te "dobre vesti", ali je ocenila da su odnosi Prištine i Atine u blagom usponu.

- Sa Grčkom smo na dobrom putu da konsolidujemo način na koji smo predstavljeni. Pregovaramo da to još više ojačamo. Ne mogu da kažem ni datume, ni mesece, ni nedelje, jer nije ozbiljno govoriti o stvarima koje bi mogle da se dogode u budućnosti, spekulišući sa datumima. Ali, mogu da vam kažem da smo sa Grčkom na vrlo dobrom putu. Uskoro ćemo imati dobre vesti iz Grčke - rekla je Gervala.

Ona je navela da se sastala sa ministrima spoljnih poslova iz pet članica EU, koje ne priznaju nezavisnost Kosova i koje je, kako tvrdi, "priterala uza zid" i rekla im da treba da priznaju nezavisnost Kosova.

- Ne sumnjam u to da ćemo dobiti priznanje od ovih država, ali ne mogu da kažem kada. Na dobrom smo putu - navela je Gervala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    20. jul 2021 | 11:15

    I da dobijete priznanje svake države na svetu, da li ćete biti nezavisna država ili ne, zavisi isključivo od Srbije, a to nećeš dobiti nikad.

  • Тодорић

    20. jul 2021 | 18:32

    Ништа ме више не изненађује,јер свака држава која је признала независност,свесно крши резолуцију УН 1244. Толико о поштовању међународног права...

  • Bane

    21. jul 2021 | 01:16

    Priterala ih uza zid??? 😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA