Krivična prijava protiv Vučića prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal

U krivičnoj prijavi su pobrojani navodi koji su se poslednjih dana pojavljivali u medijima

  • 19
Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin

Foto: Nikola Tomić

Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) , kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal će blagovremeno obavestiti javnost o toku postupanja i donetim odlukama, vodeći pri tome računa o svojim zakonom određenim ovlašćenjima i interesu postupka - navodi se u saopštenju RJT dostavljenom Tanjugu.

Ranije danas advokat Milan Ðukić je kao punomoćnik podnosilaca prijave Miloša Vučevića i Ðorđa Komlenskog, podneo Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina zbog saznanja iz medija da su navodno izvršili krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Vučević je novinarima ispred Tužilaštva rekao da su u krivičnoj prijavi pobrojali navode koji su se konstantno poslednjih dana pojavljivali u medijima, ali i predstavnike nekih opozicionih stranaka, koji Vučića i Vulina dovode u vezu sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković.

Bez ove prijave, odnosno bez iniciranja ove prijave, sve se svodi na mogućnost spekulacije, različitih tumačenja, tvrdnji ili onoga što naš advokat naziva "mkp - medijski krivični postupak - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D. M.

    3. avgust 2021 | 15:14

    Ovo nema ni u Mikijevom zabavniku! Ovi se konstantno sprdaju sa nama!

  • Oki

    3. avgust 2021 | 14:42

    A što se to sprdate sa narodom kako vas nije sramota.... Sve je otišlo gore prekosto posto pogotovo gradjevinski materijal i još se sprdate.... Sramota

  • DLZ

    3. avgust 2021 | 14:53

    Sampioni gluposti u svetu,ko onaj strajk gladju protiv opozicije,to samo ima u TLN....cirkus se nastavlja...svetski sampioni presli ste igricu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA