≫ 

Bogoljub Karić svečano obeležio krsnu slavu: Velika familija u glas čita "Oče naš"

"Dragi prijatelji želim da vam svima Sveti Jovan donese mir, radost, sreću, poštovanje, razumevanje, iskrenu ljubav i mnogo toga još što smatrate iskrenom srećom i uspehom"

  • 0
Bogoljub Karić slava Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Bogoljub Karić u krugu svoje mnogočlane familije proslavio je danas krsnu slavu svetog Jovana Krstitelja.

Na snimku koji je objavio vidi se kako složna familija u glas čita molitvu "Oče naš", a potom lomi pogaču.

Da se slava u familiji Karića oduvek proslavljala kako to dolikuje, pokazajuju i sekvence arhivskih snimaka koji se mogu videti, kada su i srpski patrijarsi blagoslovili Karićevu trpezu.

- Danas je naša porodična slava Sveti Jovan Krstitelj, kao i slava mnogih Srba u domovini i širom sveta, jer po broju svečara zauzima četvrto mesto. Među ličnostima koje okružuju Spasitelja, ličnost Jovana Krstitelja zauzima značajno mesto, kako po svom čudesnom dolasku na svet, tako i po načinu života ali i tragičanom odlasku iz njega.

- On je bio takve moralne čistote da se pre mogao nazvati anđelom nego smrtnim čovekom, а jedini od svih proroka koji je svetu mogao i rukom pokazati onog koga je prorokovao.

- Glavna uloga Jovana Krstitelja Preteče bila je na dan Bogojavljenja, pa je crkva dan po Bogojavljenju posvetila njegovom spomenu. Dobio dar da može da krštava ljude i oslobađa ih njihovih grehova.

- Bez straha je kritikovao i narod i starešine, a njegova ljubav prema istini i pravdi na kraju ga je odvela u smrt. Danas smo se svi okupili oko slavske trpeze, uz slavski kolač i sveću, da proslavimo krsnu slavu a po običajima i tradiciji koju smo nasledili od svojih predaka, i koju će naši potomci od nas usvojiti i negovati kao jedan od najuzvišenijih i najvažnijih događaja naše pravoslavne vere i kulture.

- Dragi prijatelji želim da vam svima Sveti Jovan donese mir, radost, sreću, poštovanje, razumevanje, iskrenu ljubav i mnogo toga još što smatrate iskrenom srećom i uspehom. Neka vam ovaj dan bude ispunjen radošću porodičnog okupljanja i molitve za dobrobit naših porodica, prijatelja i svih dragih ljudi na ovom svetu - napisao je Bogoljub Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA