≫ 

Lajčak o organizaciji srpskih izbora 3. aprila na KiM: "Građani imaju pravo da glasaju"

Ovo nije tema dijaloga i nema dogovora u dijalogu koji uređuje organizaciju izbora, ali nema sumnje da će svaka odluka doneta o izborima uticati na dijalog - izjavio je u Prištini specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak

  • 4
Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je, govoreći o izborima koji će u Srbiji biti održani 3. aprila, poručio da će svaka odluka o organizovanju tih izbora na KiM uticati na dijalog dve strane i da bi građani na Kosovu trebali da imaju pravo glasa.

Lajčak je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je o toj temi razgovarao sa liderima privremenih prištinskih institucija, prenosi prištinski "Reporteri".

- Imali smo početne razgovore. Ovo nije tema dijaloga i nema dogovora u dijalogu koji uređuje organizaciju izbora, ali nema sumnje da će svaka odluka doneta o izborima uticati na dijalog - izjavio je Lajčak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

- U principu, ljudi treba da imaju pravo da učestvuju u demokratskim procesima i da imaju pravo glasa - poručio je Lajčak.

Lajčak i Eskobar će posle posete Prištini danas otputovati u Beograd.

Video: Na Merdaru uhapšen koordinator RiK Marko Janković: Lišen je slobode bez ikakvog pravnog osnova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA