Razrešena dilema ko je "pravi POKS": Vojislav Mihailović objavio odluku Ministarstva državne uprave

Mihailović je zamolio novinare da više ne govore o strujama u stranci

  • 0

Poslanik koalicije NADA Vojislav Mihailović izjavio je danas da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo odluku da je jedini Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) onaj koji zastupa on.

Mihailović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Ministarstvo tu odluku donelo 19. jula, posle, kako je rekao, šest meseci zakašnjenja.

- Ta lažna dilema se konačno razrešila, zamolio bih vas da proverite na sajtu Ministarstva i da više ne govorite o frakcijama - rekao je Mihailović i istakao da će se poslanička grupa koalicije NADA sa 15 poslanika truditi da da veliki doprinos u skupštini konsktruktivnim predlozima.

On je naveo da će njihova poslanička grupa biti opoziciona, ali da neće glasati protiv nekog predlog ukoliko je on u interesu države.

Konstitutivna sednica skupštine Foto: Nikola Tomić

Kada je reč o POKS-u postojao je sukob između takozvana dva krila stranke, jedan je vodio Vojislav Mihailović, a drugi Žika Gojković. Mihailović je na izbore izašao u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije Miloša Jovanovića, a Gojković sa Srpskim pokretom Dveri.

POKS, tada jedinstven, sa predsednikom Žikom Gojkovićem početkom 2021. godine potpisao je koalicioni sporazum sa DSS-om i oni su nastupali jedno vreme zajedno u kampanji, međutim, u januaru uoči raspisivanja izbora koji su održani u aprilu, došlo je da raskola.

Od raskola obe frakcije su se predstavljale pod sličnim logom i istim imenom i predstavljale se kao jedine prave, pozivajući se na zakonske odredbe. I jedni i drugi su od medija tražili da ne „priznaju“ drugu struju.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je na kraju svojom odlukom stavilo tačku na ovu priču.

Video: Poslanici položili zakletvu, konstituisana Skupština

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA