≫ 

"Ako nam budu otimali imovinu, pružićemo miran otpor, ali ne znamo u šta može da se pretvori"

Ako Priština krene nasilno sa oduzimanjem vozila s KM tablicama, blokiraćemo sve prelaze od severa do juga

  • 10

Dobili smo čvrste granacije i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod - izjavio je danas Goran Rakić, ispred Srpske liste, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbije.

- Predsedniku Vučiću smo jasno rekli da ukoliko kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice policije ili bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, a to su i te tablice i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor, biće to otpor naroda - rekao je Rakić.

- Mi ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija dalje odvijati. Miran, demokratski nenasilan otpor naroda, koji ne znam ni ja ni niko od nas ko živi dole u šta će se to pretvoriti i izroditi ako neko nasilno krene da oduzima našu imovinu. Čestitam narodu i građanima koji trpe velike pritiske.

Kako je rekao, dosad su samo dve osobe izvršile regoistraciju u registracionim centrima na severu Kosova.

- Priština je do sada uložila u kampanju nekoliko miliona evra, Srbi su prepoznali tu propagandu i dalje verujemo samo Srbiji i Aleksandru Vučiću. Ako Priština krene nasilno sa oduzimanjem vozila s KM tablicama, blokiraćemo sve prelaze od severa pa ulaze ka centralnom Kosovu ka jugu - istakao je Rakić.

Inače, za 10 sati, Vučić je zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, koja će takođe biti održana u Palati "Srbija".

Sednica je zakazana nakon što su predstavnici Srpske liste zatražili hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem zbog najave Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa, kako su naveli, "otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama".

Rok koji je Priština odredila za preregistraciju tablica na Kosovu i Metohiji ističe 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti naveo je da taj rok neće biti produžen, uprkos apelima Zapada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    27. oktobar 2022 | 10:44

    Moje penkalo SAMO belo piše ....

  • Još jedan

    27. oktobar 2022 | 10:30

    Vikend sukob koalicionih drugara

  • Ls

    27. oktobar 2022 | 10:09

    To će da te smiri Kfor nebojse ako si imao rok do sada šta niste primjeni li a znate da potpišete šta mislite da to nikada neće da doce eto od 2009 godine .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA