≫ 

Vesić: Rebalans budžeta omogućuje izgradnju puteva i kanalizacije

Istakao je da niko pre ove vlasti nije pokušao da izgradi kanalizaciju u Trsteniku, ni u Kruševcu

  • 2
Goran Vesic MDSI i Tomislav Momirovic MT Vlada Srbije 03 31 10 2022 Foto: Predrag Mitić

Rebalansom budžeta i pratećim ugovorima o zajmovima koji su danas na dnevnom redu Skupštine Srbije obezbeđuje se novac za izgradnju puteva, kanalizacije i postrojenja za preradu otpadnih voda širom Srbije, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić u raspravi o predloženom rebalansu bužeta u parlamentu.

- Žao mi je što se u raspravi ne vodi računa o tome šta će se najbolje promeniti usvajanjem ovog rebalansa i pratećim ugovorima kao što je onaj sa Nemačkom razvojnom bankom KfW kojim se omogućava izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacije u Požarevcu, Pirotu, Jagodini,Trsteniku, Smederevu, Kikindi, Vršcu za šta je namenjeno 70 miliona evra - rekao je Vesić.

Istakao je da niko pre ove vlasti nije pokušao da izgradi kanalizaciju u Trsteniku, ni u Kruševcu.

- Rebalansom su predviđena i sredstva za auto-put Preljina - Požega i za druge auto-puteve a do kraja sledeće godine završićemo pet auto-puteva i brzih puteva - naveo je ministar.

Video: Vesić preuzeo dužnosti od Momirovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA