Građani Zubinog Potoka krenuli u protestnu šetnju: "Pružaćemo miran otpor koliko god treba"

Srbi na severu Kosova postavili su barikade na prelazima

  • 0

Veliki broj građana Zubinog Potoka ispred opštine se okupio kako bi krenuo u protestnu šetnju u cilju da iskažu nezadovoljstvo povodom dosadašnjih događaja na KiM.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici SO Zubin Potok objavljeno je da su se građani na to odlučili zbog demonstracije sile pripadnika ROSU i maltretiranja naroda Ibarskog Kolašina i poručili da će pružiti miran otpor dokle god to bude potrebno.

Podsetimo, Srbi na severu Kosova postavili su barikade na prelazima nakon što je juče uhapšen bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić. Povodom ovog događaja sinoć se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja Dejana Pantića.

Rekao je i da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Blokade danas i dalje traju, a situacija je mirna. Prisutni su i pripadnici Euleksa i Kfora.

Video: Srbi postavili barikade u Rudaru: Ovako trenutno izgleda situacija na putu ka Zvečanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA