≫ 

Sever KiM blokiran: Vučić izdao najvažnija naređenja, napetost raste, sve više građana na barikadi kod Zvečana

Prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni i za pešake kao i za vozila

Blokade u Rudaru Kosovo i Metohija Foto: Privatna arhiva

Barikade koje su juče postavljene na severu Kosova i Metohije i dalje su na prelazima, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog sumnje da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslati do zuba naoružane pripadnike ROSU na sever KiM.

Prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni i za pešake kao i za vozila. Saobraćaj je zatvoren na glavnim putnim pravcima, a može se kretati jedino sporednim putevima, preneo je RTS.

23.40 Grenel: Kurti odmah da oslobodi uhapšenog Srbina

Nekadašnji izaslanik predsednika Amerike Ričard Grenel izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti treba hitno da oslobodi uhapšenog Srbina Dejana Pantić.

22.30 Osnovne i srednje škole na severu Kosova od sutra obustavljaju rad

Zbog aktuelne situacije na severu Kosova od sutra neće raditi osnovne i srednje škole, koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

U ovom trenutku se još uvek ne zna do kada će obrazovne ustanove na severu ostati zaključane, javlja Kosovo online.

21.30 Sve veći broj građana okuplja se na barikadi kod Zvečana

Napetost na Kosovu raste. Sve veći broj građana okuplja se kod barikade u Rudaru kod Zvečana. Kako pojedini mediji javljaju, čuju se i rafali.

20.45 Vozilo iz Kurtijeve pratnje imalo saobraćajku

Automobil u pratnji kosovskog premijera Aljbina Kurtija imao je nesreću na putu za Gnjilane

19.30 Vučić o situaciji na KiM: Izdao sam najvažnija naređenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najnovijim odlukama u vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, donetim na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Mi smo preduzeli odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine, u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja i Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio i moram da kažem da sam jako ponosan na naše vojnike i policajce.

Kako je dalje naveo, Srbi na KiM treba da veruju KFOR-u kao bezbednostnoj snagi koja je dužna da brine o njima.

- Dobili smo uveravanja da KFOR neće dozvoliti protivpravni upad kosovske policije na Sever, ali videćemo da li će tako biti.

- Moja poruka našem narodu je poštujete EULEKS, poštujte KFOR, ne dajte da vas isprovociraju. Dajte malo pravde Srbima, poštujte Briselski sporazum - poručio je Vučić.

17.30 Drecun: Incidenti su deo kampanje koja od krivca pravi žrtvu

Drecun za Tanjug kaže da postoje sistematski napadi specijalnih kosovskih jedinica na pojedince - maltretiranje, hapšenje Srba iako sa zapada govore kako su to policajci koji nenaoružani idu na sever. "Ne možete da se otmete utisku da se radi o smišljenoj kampanji koja krivca treba da pretvori u žrtvu.

16.40 Mehaj: Povratak srpskih snaga na KiM nastavak politike Slobodana Miloševića

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj reagovao je povodom najave najviših zvaničnika Srbije da će podneti zahtev za povratak srpskih snaga bezbednosti na KiM i te izjave ocenio kao nastavak politike Slobodana Miloševića, dodajući da tzv. Kosovo ima mnogo muškaraca i žena koji služe domovini, piše Tanjug.

- U koordinaciji sa našim saveznicima, mi smo za mir i dijalog, ali smo isto tako opredeljeni za odbranu i bezbednost - napisao je Mehaj na Fejsbuku.

Dodao je da će vlada tzv. Kosova, svi organi vlasti i bezbednosne institucije sprovoditi mere u "skladu sa zakonom i obavezom koju imaju prema građanima, bez obzira na etničku pripadnost".

16.32 Lungesku: "NATO ostaje budan i sposoban da izvrši svoj mandat dobijen od UN na KiM"

Portparolka NATO Oana Lungesku izjavila je danas da KFOR ostaje izuzetno budan i potpuno sposoban da izvrši svoj mandat dobijen od UN na Kosovu i Metohiji, piše Tanjug.

- Pozivamo sve strane da izbegavaju provokativne akcije i retoriku i da doprinesu smirenju i stabilnosti - napisala je ona na Tviteru.

16.26 Građani Zubinog Potoka krenuli u protestnu šetnju

Veliki broj građana Zubinog Potoka ispred opštine se okupio kako bi krenuo u protestnu šetnju u cilju da iskažu nezadovoljstvo povodom dosadašnjih događaja na KiM.

16.14 Na barikadi kod Sočanice mirno, sve više okupljenih ljudi

Na barikadi kod Sočanice, opština Leposavić, Srbi se okupljalju u sve većem broju iako kiša ne prestaje da pada. Situacija je mirna, ali su ljudi napeti. U odnosu na jutarnje časove, sada je prisutan znatno veći broj ljudi, prenosi Kosovo onlajn.

Nakon što je do njih stigla vest da su specijalne jedinice Rosu upale na Gazivode, promrzli i pokisli Srbi ne odustaju, a sve više njih pristiže automobilima. Trenutno nema pripadnika Euleksa, niti Kfora.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni za vozila, ali preko njih ne može da se pređe ni pešice.

15.15 Rakić najavio da Kurti večeras šalje naoružane specijalce na sever, Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane Rosu i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju.

Posle najnovijih pretnji Aljbina Kurtija predsednik Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u 19 časova, prenosi RTS.

O najnovijim odlukama predsednik će govoriti u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta.

14.58 Gaši: Oluja lako može da se ponovi i na Kosovu

Kosovski advokat Tom Gaši, izjavio je danas da su Srbi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaboravili na operaciju Oluja i da se ona može ponoviti i na Kosovu i Metohiji, piše Tanjug.

Gaši je na Fejsbuku napisao da su, kako je naveo, "Škije", što je pogrdan naziv za Srbe, i, kako je napisao, "zločinac Vučić" zaboravili na "Oluju".

14.50 Kurti: KFOR tražio od nas vreme da ukloni barikade

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kfor od Prištine tražio još vremena da ukloni barikade koje su Srbi postavili na severu Kosova i Metohije, piše Tanjug.

Kurti je na pres konferenciji posle sednice tzv. saveta za nacionalnu bezbednost rekao da veruje da je to najbolji mogući način da se situacija reši, piše Gazeta ekspres.

-Kfor je tražio još vremena da završio taj posao i mi čekamo - rekao je Kurti.

Blokade puteva nazvao je neprihvatljivim i ocenio da ne bi trebalo da se ponavljaju u budućnosti. Kurti je pozvao Kfor da svima garantuje slobodu kretanja.

14.48 Đurić: Nisam primio notu vlade SAD

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je da nije primio notu vlade SAD, demantujući tako izjavu predsednice Evropskog pokreta Srba Rade Trajković, koja je prethodno iznela tvrdnju da je Vašington noćas preko Đurića poslao diplomatsku notu.

- Lažna vest. Nisam primio notu vlade SAD. Nisam siguran da to nije slučaj i sa sada i formalnim poslodavcem g.Trajković. Uprkos želje da svom poslodavcu olakša položaj (otežavajući ga "uzgred" Srbima), između žrtve - Srba na KiM, i prištinskih kreatora nestabilnosti nema jednakosti - napisao je Đurić na Tviteru.

Trajković je prethodno na N1 izjavila da je "Amerika noćas poslala notu preko ambasadora Srbije Marka Đurića i kosovskog ambasadora da je vrlo uznemirena onim što se dešava na terenu".

14.19 Svečlja pozvao Srbe na KiM da odmah uklone barikade

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjal Svečlja pozvao je Srbe na KiM da odmah uklone barikade na severu.

Svečlja je na konferenciji za novinare sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, održanoj posle sednice tzv. saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da Srbi na KiM ne treba da budu deo, kako je naveo, "kriminalnih grupa", prenosi Reporteri.

Svečlja je rekao da je kosovska policija u koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

- Policija ima potrebne kapacitete da deluje u ovom pravcu. U odgovarajućem trenutku, ako barikade ne budu uklonjene, oni će preduzeti odgovarajuće mere. Sve se to dešava u koordinaciji sa partnerima - rekao je Svečlja, prenosi Koha.

Izazio je uverenje da će barikade vrlo brzo biti uklonjene. Kurti je na pres konferenciji ponovo optužio Srbiju da želi, kako je naveo, "da nastavi rat koji je izgubila pre 23 godine".

12.33 Premijerka Brnabić odgovorila Kurtiju: "Mir će pobediti" 

Premijerka Srbije,Ana Brnabić, odgovorila je na navode Aljbina Kurtija koji je na Tviteru napisao da Predsedik Republike i predsednica Vlade Srbije prete vojnom agresijom tzv. republici Kosovo i najavio da će se snažno braniti.

- Ono što @albinkurti doživljava kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu primenu svih dogovora postignutih u dosadašnjem toku dijalogu Beograda i Prištine - napisala je Brnabić na Tviteru.

12.25 Borelj: EU neće tolerisati napade na Euleks

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da EU neće tolerisati napade na Euleks, piše Tanjug.

- EU neće tolerisati napade na Euleks ili korišćenje nasilnih, kriminalnih dela na severu. Grupe kosovskih Srba moraju odmah ukloniti barikade. Mora se vratiti mir. Euleks će nastaviti da koordinira sa kosovskim vlastima i KFOR-om - napisao je Borelj na Tviteru.

Istakao je da svi akteri moraju izbegavati eskalaciju.

12.17 Specijalci ROSU upali na Gazivode i poskidali srpske zastave, Petković obavestio Lajčaka

Kako saznaje Telegraf, pripadnici prištinskih specijalnih jedinica ROSUdošli su sa naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Oni su tamo zatekli čuvara koga su isterali sa objekta i poskidali su sa objekta srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama oni se i dalje nalaze na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković obavestio je specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o upadu ROSU na Gazivode.

- Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije - napisao je Petković na Tviteru.

Istakao je da EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat.

12.03 Euleks: Šok bomba bačena na našu izviđačku patrolu 

Iz Euleksa saopšteno da je na njihovu izviđačku patrolu u blizini Rudara bačena šok bomba protekle noći, ali da tom prilikom niko nije povređen i nije pričinjena materijalna šteta.

11.48 Vučić poručio: "Nema i neće biti predaje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je novi video na svom Instagram profilu i poručio da predaje nema i neće je ni biti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Александар Вучић (@avucic)

11.40 Rakić: Potreban je mir i nastavak dijaloga 

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić rekao je povodom trenutne situacije na severu Kosova i Metohije da poziva sve na mir i suzdržanost.

- U ime Srpske liste i svoje lično ime pozivam sve građane na mir i suzdržanost. Da ne nasedamo na provokacije - rekao je on.

11.28 Sve više ljudi na barikadama

Uprkos snažnoj kiši broj ljudi se polako povećava na barikadama u Rudaru. Okupljen narod je motvisan i ne želi da popusti pred Kurtijevim zahtevima. Kako javlja reporter Kosovo onlajna na barikadama ima ljudi od najmađih do najstariih.

Među prisutnima se najčešće čuje reč da se neće popustiti pred Kurtijevim zahtevima i željama i da su oni svoj na svome, a da barikade u Rudaru "predstavljaju kućni prag svakog Srbina na severu Kosova".

10.54 Kosovska policija zabranila košarkašima Trepče da pređu preko Jarinja

Kosovska policija nije dozvolila košarkašima Trepče i odbojkašima OK "028 Kosovska Mitrovica" da se preko Jarinja vrate kući, pa su bili prinuđeni da potraže smeštaj u Raški, prenosi portal Kosovo onlajn.

Kako je za taj portal kazao predsednik KK "Trepča" Đorđe Vučičević njegov tim od 15 igrača, zajedno sa petoricom igrača OK "028 Kosovska Mitrovica" vraćao se iz Trstenika gde su igrali u okvru drugog kola redovne srpske lige.

10.40 Orlić: Srbija će čuvati mir i stabilnost, veći pritisci od 17. decembra

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas da će Srbija čuvati mir i stabilnosti, ali i bezbednost Srba na KiM i da očekuje pojačavanje starnih pritisaka na našu zemlju posle 17. decembra, prenosi Tanjug.

- Od 17. decembra će ponovo doći predstavnici najvećih država da iznesu svoje mišljenje i viđenje o KiM, ali je najvažnije da pružimo podršku poredseniku Vučiću koji je dobio ubedljivu većinu na poslednjim izborima. Čuvaćemo mir, i stabilnost, ali i bezbednost Srba na KiM i da se borimo mudro, hladne glave i postojano i uz sve teške pritiske koji će posle 17. da budu još gori - rekao je Orlić za Tanjug.

On je ocenio da Srbi u Pokrajini preživljavaju doslovce teror, čija pozadina je pritisak na njih da se isele.

- Juče je bio Međunaroidni dan ljudskih prava i zapitate se da li je moguće šta se dešava srpskom narodu u sred Evrope, da im se krše osnovna ljudska prava svakog dana i na to svi ćute, a zapitate se šta bi radili da se to dešava njima i njihovim građaniama - istakao je Orlić.

On je naglasio da se Srbi na KiM kažnjavaju zatvorom za verbalni delikt, a prethodno ih Kurtijeva vlast maltretira.

- Ovi Kurtijevi čoveka stave u lance, upadnu u kuću i bace ga godinu dana u zatvor samo zato što je rekao nešto što im se ne sviđa. Sve to samo zato da bi isterali Srbe. Kurti sve vreme pokušava da protera Srbe sa KiM i sve što rade rade zbog toga - rekao je Orlić.

Dodao je da naša država i predsednik Vučić pokušavaju da sačuvaju mir u nemogućim uslovima.

- Kurti i Priština neće da ispune svoje obaveze, nego uništavaju srpski narod, a mi pokušavamo da sačuvamo mir. Ne samo za Srbe, nego i za Albance, a Kurti pokušava da za sve njih napravi pakao. Deset godina poštujemo sporazum, a vi nećete tu jednu jedinu stvar da uradite koja je bila vaša obaveza. Ljudi su izašli i rekli da neće da učestvuje u tome - objasnio je predsednik Skupštine.

On je procenio kako će naredni Kurtijevi potezi biti da završi formiranje takozvane vojske Kosova, da ukine Srbima pravo da budu predstavljeni i da ubaci svoje ljude u vladu u Prištini, poput Nenada Rašića i Rade Trajković, kako bi tvrdio da su oni predstavnici Srba, iako su dobili 0,17 odsto glasova na izborima.

Orlić smatra da Kfor neće prihvatiti zahtev Beograda da se 1.000 pripadnika naših snaga bezednosti vrati na KiM, u skladu sa Rezolucijom 1244.

- Oni to neće da prihvate i daće hiljadu nekih izgovora i razloga, ali mi to tražimo, jer na to imamo pravo. Ako bi bili korektni, trebalo bi da kažu 'U redu, samo da vidimo na koji način'. Za nas je važno da smo mi na to sprermi i da ne može niko da kaže da niko nikada nije tražio to na šta imamo pravo - objasnio je Orlić.

10.18 Preko Jarinja i Brnjaka ni peške ni automobilom, prisutni Kfor i Euleks

U mestu Rudare, gde je postavlјena prva barikada iz pravca Prištine prema Raški sve do Leška, odnosno punkta Jarinje, ima više barikada. Barikada je postavlјena i na putu Mitrovica-Zubin Potok, prema punktu Brnjak. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Oni koji dolaze centralne Srbije mogu jedino preko punktova Merdare i južnije od njega. Policije ima na svim prelazima Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Jutros ih je u većem broju bilo u naselјu Bošnjačka mahala.

Kod samih barikada nalaze se vojnici Kfora, kao i pripadnici Euleksa.

9.47 Vučić: "Nema predaje i neće je ni biti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros da nema i neće biti predaje i time poslao poruku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Narod je nateran da ponovo barikadama brani svoja ognjišta. Poruka svima drugima jeste da formiraju ZSO, poštuju prava i slobodu Srba i Srbije i ponašaju se u skladu sa potpisanim sporazumima i međunarodnim pravom, jer to je jedini put za početak normalizacije odnosa i života svih nas - napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

9.27 Dačić: Srbija ima tri crvene linije koje neće preći

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će u narednim danima Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da Srbija ima crvene linije preko kojih neće preći. Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih.

- Koje su naše crvene linije: Prvo nema pregovora o onome o čemu smo se već dogovorili. Drugo nema priznavanja nezavisnosti, odnosno članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. Treće - nema fizičkih napada odnosno ugrožavanja bezbednosti Srba. To su naši crvene linije. Mi smo spremni za mir, ali za to je potrebna i druga strana - ističe Dačić.

9.19 Kongresmenka Teni: Situacija na severu KiM razlog za duboku zabrinutost

Pogoršanje situacije na severu Kosova predstavlja razlog za duboku zabrinutost, izjavila je kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Klaudija Teni.

Kongresmenka Teni je za Srpski radio Čikago kazala da se aktuelni sporovi između strana moraju rešiti mirnim putem.

-Sada bi trebalo da dođe vreme za aktere u regionu da prekinu bilo kakve unilateralne akcije, koje bi mogle da dodatno izazovu tenzije i još jednom potvrde posvećenost diplomatiji vraćanjem za pregovarački sto u dobroj veri - poručila je Teni.

Ona je ponovila poziv administraciji americkog predsednika Džozefa Bajdena, Evropskoj uniji i drugim regionalnim akterima da udvostruče diplomatske napore kako bi doveli strane da zajedno nađu mirno rešenje za tekući spor, uz obezbeđivanje zaštite prava manjinskog stanovništva.

8:45 Barikade u Rudaru, policije ima na svim prelazima

Građani severne Mitrovice i Zvečana okupili su se na barikadi u Rudaru, kod mesta Krst, a policije ima na svim prelazima, javlja RTS.

U mestu Rudare gde je postavljena prva barikada iz pravca Prištine prema Raški sve do Leška, odnosno punkta Jarinje, ima više barikada.

Barikada je postavljena i na putu Mitrovica-Zubin Potok, prema punktu Brnjak.

Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Oni koji dolaze centralne Srbije mogu jedino preko punktova Merdare i južnije od njega.

Policije ima na svim prelazima Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Jutros ih je u većem broju bilo u naselju Bošnjačka mahala.

Kod samih barikada nalaze se vojnici Kfora, kao i pripadnici Euleksa.

8:30 Građani i na barikadama kod Sočanice i Leška

Uprkos kiši koja neprestano pada celu noć, kao i ovo jutro, Srbi su dočekali na barikadama u Ibarskoj Slatini kod Sočanice i u Lešku, javlja Kosovo onlajn.

Kako kažu, neće odustati od svojih namera, a u jutarnjim časovima ponovo je počeo da raste broj građana na barikadama i polako se u sve većem i većem broju okupljaju građani iz Sočanice i Leposavića.

Na magistralnom putu Leposavić - Kosovska Mitrovica parkirani su šleper, autobusi i automobili. Oko kilometar prema Sočanici parkirano je i jedno vozilo KFOR.

7:50 Grenel: Kurti seje haos, SAD da budu oštrije prema njemu

7:11 Sever Kosova i dalje blokiran

Na barikadama noć je prošla mirno, a pre ponoći s vremena na vreme čule su se pucnjava i detonacije, ali nema informacija o povređenima ili ranjenima, navodi RTS.

Srbi na severu KiM su juče tokom popodneva i večeri izašli na nekoliko punktova i formirali barikade zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića na Jarinju.

Saobraćaj je zatvoren na glavnim putnim pravcima na severu Kosova i Metohije, a može se kretati jedino sporednim putevima.

Noć je prošla mirno na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Premijer u Prištini Aljbin Kurti je najavio da barikade treba odmah skloniti, tako da je noć protekla u iščekivanju akcije kosovske policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja Dejana Pantića. Rekao je i da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Pre ponoći s vremena na vreme čule su se pucnjava i detonacije, ali nema informacija o povređenima ili ranjenima.

Pripadnici specijalne kosovske policije su prema rečima Davora Markovića na putu Lučka Reka - Gazivode kod mesta ribnjak zaustavili njega i njegovog sina i zadržali ih više od sat vremena.

On kaže da su njegovom sinu nanete povrede glave i da mu je ukazana prva pomoć u ambulanti u Zubinom potoku.

Oko 19 sati odjeknule su dve detonacije, ali njihovo poreklo nije poznato.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani rekla je da je postignut dogovor da se izbori odlože za april 2023. godine.

Video: Srbi postavili barikade u Rudaru: Ovako trenutno izgleda situacija na putu ka Zvečanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    11. decembar 2022 | 19:03

    Išao 99 te. U mom mestu mnogo doseljenih sa Kosova i tada bilo. Nijedan nije Išao na Kosovo u rat. Sve moji Šumadinci pokpljeni po selima izgiboše. Ja sam pre toga kroz Kosovo prošao 2 - 3 puta vozom na putu za Skoplje. Više ne.

  • Aca

    11. decembar 2022 | 09:17

    Samo će izmrznu dzabe,definitivne odluke se donose u toploj sobi pored kamina i sa viskijem u rukama.... Oni samo tuberkolozu mogu da dobiju a pritom se ne pitaju nista.

  • Ivan

    11. decembar 2022 | 13:19

    O cemu mi pricamo pa pola kursumlije isekose svu sumu odnese ostase goleti samo a nasa policija i vojska ni tu ih ne dira sad bi kao na Kosovo da zavedu red

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA