Petković odreagovao na Kurtijeve provokacije: "Neće mu Beograd nikad dozvoliti da pretnje pretvori u delo"

Sada se još jednom pokazalo ispravnim zbog čega je bila važna odluka naše države da uputi zahtev o povratku naših bezbednosnih snaga na KiM i neka Kurti bude uveren, neće mu Beograd nikad dozvoliti da svoje pretnje pretvori u delo

  • 0
Petar Petković, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Tanjug/AP

Zastrašujuće su pretnje i poziv na likvidaciju koje je Srbima na barikadama uputio Aljbin Kurti koji očigledno gubi živce pred demokratskim i miroljubivim odgovorom srpskog naroda. Kada znamo na šta je sve u prethodnom periodu bio spreman kako bi izazvao eskalaciju situacije na terenu, ovakve pretnje najozbiljnije shvatamo, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

On je reagovao na pretnje Kurtija odnosno bojazan  da „brine" da uklanjanje barikada na severu Kosovu i Metohiji "ne može isključiti žrtve“.

Petković je dodao i da Međunarodna zajednica mora pod hitno da reaguje na zlokobne najave koje je profesorima, lekarima, deci, studentima, samohranim majkama, radnicma koji na barikadama danonoćno brane svoju slobodu i ljudska prava, svoje pravo na ostanak i opstanak na ovim prostorima uputio Kurti.

"Sada je kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cevi i specijalaca naoružanih do zuba na sever Kosova i Metohije nema za cilj nikakvu „mirovnu misiju“ već je direktna pretnja srpskom narodu na KiM.

Očigledna je nervoza Prištine jer ne uspeva da isprovocira neodmerenu reakciju srpskog naroda na barikadama i u svom jalovom i promašenom pokušaju kriminalizacije Srba na severu KiM, sada poziva na njihovu likvidaciju.

Sada se još jednom pokazalo ispravnim zbog čega je bila važna odluka naše države da uputi zahtev o povratku naših bezbednosnih snaga na KiM i neka Kurti bude uveren, neće mu Beograd nikad dozvoliti da svoje pretnje pretvori u delo", navodi se u saopštenju Petkovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA