Sin Dejana Pantića: Barikade nisu postavljene samo zbog mog oca

Predrag je istakao da već 13 dana nisu videli niti čuli Dejana i da se u 21. veku u sred Evrope krše osnovna ljudska prava

  • 1

Sin uhapšenog Dejana Pantića, Predrag, rekao je danas na velikom protestnom skupu Srba u Rudaru da barikade nisu postavljene samo zbog njegovog oca, ali da je to kap koja je prelila čašu.

"Moj otac je uhapšen i već proglašen krivim. Već sad znaju da je kriv, a nisu ni sudije ni tužioci. Moj otac je kriv zato što je Srbin i što ovde živi ceo život. Narod je u mom ocu prepoznao sebe, video da sutra svako od nas može biti uhapšen kao on. Pored toga što je uhapšen nevin i što nemamo nikakve vesti o njemu, oni krše sva njegova prava kao pritvorenika. Niti smo ga videli niti smo ga čuli", rekao je Predrag Pantić.

Predrag je istakao da već 13 dana nisu videli niti čuli Dejana i da se u 21. veku u sred Evrope krše osnovna ljudska prava.

On je kazao da su on i majka pokušali da ga vide na Jarinju, ali da su vraćeni sa obrazloženjem da to može da odobri samo nadležni sudija.

Predrag Pantić je naveo da taj sudija već 10 dana ne odgovara na njihove žalbe.

On je pozvao, kako je rekao, sve koji imaju uticaj u međunarodnoj zajednici da podignu svoj glas protiv kršenja osnovnih ljudskih prava i da utiču da Dejan bude pušten na slobodu.

Upitao je zašto njegovom ocu ne dozvoljavaju jedan poziv.

"Da nam on lično kaže da je dobro i da je dobio terapiju kao srčani bolesnik. Ovo je kršenje svih ljudskih prava. Zašto Evropa i Međunarodna zajednica ćute? Apelujem da reaguju i da se ova nepravda ispravi", rekao je Pantićev sin.

Dodao je da je "ovo hajka na srpski narod".

"Hvala svima što ste podneli našu žrtvu. Svi smo Dejan Pantić", rekao je Predrag Pantić.

Na skupu se okupio veliki broj građana, kao i predstavnici Srpske liste. Oni su pored brojnih transparenata razvukli i nose srpsku zastavu koja je duga 250 metara.

Video: Reke ljudi na ulicama Kosova, viore se Srpske trobojke, pevaju pesme: Snimak sa velikog protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    22. decembar 2022 | 16:38

    Pametnije bi bilo da nadjes posao i da privređuješ nego što blejiš tu lupaš gluposti! Uklopi se u sredini gde si i to ureži u svoju glavu,sarađuj sa ljudima gde si i gledaj budućnost i sebe jer ti niko neće reći hvala za to što tu dangubiš! Od politike se nećeš najesti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA