≫ 

Petković upitao Rodea: Ambasadore, kako to da niste osudili zabranu ulaska na KiM novinarki RTS-a?

Novinarki Radio-televizije Srbije Svetlani Vukmirović danas ponovo nije dozvoljeno da uđe na KiM, nakon što je i juče vraćena sa administrativnog prelaza Merdare

  • 9
Petar Petković Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković upitao je danas nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea zašto nije osudio zabranu ulaska na KiM novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović i da li to znači da albanski novinari vrede više.

Petković je tako reagovao na objavu Rodea na Tviteru povodom napada na ekipu Kljana Kosova u Zubinom Potoku, u kojoj je Rode naveo da nemačka ambasada snažno osuđuje nasilje nad novinarima i zatražio da se medijima omogući da rade slobodno i bez straha od nasilja.

"Ambasadore, kako to da niste osudili zabranu ulaska na KiM novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović? Da li albanski novinari vrede više ili je problem u Svetlaninom izveštavanju o životu Srba na KiM?! Svi novinari treba da imaju jednaka prava, zar ne?", upitao je Petković na Tviteru.

Novinarki Radio-televizije Srbije Svetlani Vukmirović danas ponovo nije dozvoljeno da uđe na KiM, nakon što je i juče vraćena sa administrativnog prelaza Merdare.

Video: Patrijarh Porfirije: Pećka patrijaršija je kuća patrijarha, molim velike sile da pomognu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    27. decembar 2022 | 19:42

    Zasto direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković nije upitao danas nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea zašto je Nemacka ambasada otvorena u Pristini kad ista pstoji u Beogradu jer Kosovo i Metohija je neotudjivi deo teritorije drzave Srbije dakle Nemacka ambasada postoji vec u Beogradu. Kosovo i Metohija nije drzava. Zasto tako ne nastupe vlasti Srbije a ne sve neka pribojavanja da li ce Nato EU USA okupator zameriti Srbiji. Sve strane ambasade koje su instalirane u Pristini a iste su u Beogradu krse Ustav Srbije i postojanjem ambasada u Pristini nepostuju teritorijalni i Ustavni suverenitet Srbije a takvi moraju biti proterani iz Srbije i da se proglase PERSONA NON GRATA. To je velika pravna bruka i sramota vlasti Srbije da dozvoljavaju da nas maloumnici zapada ponizavaju JER SMO IM MI TO DOPUSTILI jer je zapad video na mnogim primerima da MI sami nepostrujemo ni nasu drzavi,ni nas Ustav Srbije nego samo DAJ DA JE PARA I INVESTICIJA, a po ceni da se odreknemo juzne Srbije Kosovo i Metohije ???

  • Cv

    27. decembar 2022 | 18:53

    Ne mudruj nego idi na kosovo i brani otadzbinu

  • 🔴🔵⚪

    27. decembar 2022 | 19:30

    Не би било лоше, размотрити затварање свих осталих административних прелаза са Србијом, поготово Мердаре...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA