≫ 

Biljana Pantić Pilja: Evidentan porast nasilja na KiM od strane Albanaca prema Srbima

"Nabrajajući skorašnje incidente, pitala sam članove Skupštine da li misle na te tenzije i da ih nisam čula kao velike borce za ljudska prava"

  • 0
Biljana Pantić Pilja Foto: Instagram/biljana_pantic_pilja

Biljana Pantić Pilja, narodna poslanica u Skupštini Srbije kao i šef srpske delegacije u Savetu Evrope, reagovala je povodom rasprave u ovoj međunarodnoj instituciji, a njeno reagovanje prenosimo u celosti:

- U današnjoj raspravi u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope na temu porasta tenzije između Prištine i Beograda, kao šef srpske delegacije, istakla sam da Parlamentarna skupština Saveta Evrope, koja se bavi ljudskim pravima, treba da bude upoznata sa porastom nasilja na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca prema Srbima. Nabrajajući skorašnje incidente, pitala sam članove Skupštine da li misle na te tenzije i da ih nisam čula kao velike borce za ljudska prava, da su osudili napade na Srbe. Srbija je posvećena dijalogu, ali Priština mora da poštuje sve potpisane sporazume. Najvažnije, uspostavljanje ZSO kao i da se spreče etnički napadi na Srbe. Ili im je možda cilj konačno istrebljenje Srba sa KiM?! Poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je ključno za mir. Živela Srbija! -  rekla je Pilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA