≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki ambasador u Prištini: Situacija uznemirujuća, ne ulaziti nasilno u objekte opština na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki ambasador dodao je da ne zna zašto gradonačelnici severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić i Leposavića Ljuljzim Hetemi nisu prisustvovali sastank

  • 1
Jeffrey M. Hovenier, Džef Hovenijer, Zvecan Kosovo srpska lista Foto-kolaž: DHA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Privatna arhiva

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je, nakon sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, da je važno da se ne ulazi nasilno u objekte opština na severu KiM i ocenio da je situacija veoma uznemirujuća.

Hovenijer je rekao da je važno da se izbegne eskalacija situacije, javlja Koha ditore, prenosi RTS.

Američki ambasador dodao je da ne zna zašto gradonačelnici severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić i Leposavića Ljuljzim Hetemi nisu prisustvovali sastanku, na koji je pozvao nove albanske gradonačelnike Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice.

Hovenijer je rekao da je tokom sastanka sa Osmani razgovarao o situaciji na severu i da je izrazio zabrinutost zbog nasilja.

U Prištini je održan sastanak Hovenijera i novih albanskih gradonačelnika Zvečana i Zubinog Potoka – Ilira Pecija i Izmira Zećirija, dok gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice, koji su iz Samoopredeljenja, nisu došli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasto ste vi fasisti

    29. maj 2023 | 13:35

    nasilno usli u Srpsku svetu zemlju Kosmet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA