Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil: Briselski dijalog je jedini put napred, strane da se uzdrže od akcija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil je rekao i da je danas bio u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 7
VUČIČ HIL SASTANAK

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je večeras da je Briselski dijalog jedini put napred i pozvao Beograd i Prištinu da se odmah uzdrže od akcija koje podstiču tenzije ili podstiču sukob.

On je to napisao u pisanom saopštenju dostavljenom Tanjugu i dodao da je to ono na šta lideri obe strane treba hitno da usmere svoje napore. Hil je rekao i da je danas bio u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi sa njim razgovarao o dešavanjima na severu Kosova i njihovom potencijalnom uticaju na budućnost Srbije.

"Nasilje nikada nije prihvatljivo i vodi samo ka još većem nasilju. Taj ciklus se mora zaustaviti jer preti da poništi godine teško stečenog napretka. Izražavam solidarnost sa vojnicima KFOR-a koji su danas ranjeni u misiji očuvanja mira i hrabrim novinarima koji su povređeni u obavljanju svog važnog posla", rekao je Hil.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    29. maj 2023 | 21:51

    A da se vi malo uzdrzite od akcija

  • Hogar

    29. maj 2023 | 22:25

    A DA SE TI I TVOJ KLOVN KURTI UZDRZITE ..NISTA....E PA NECE MOCI FASISTI

  • DDD

    29. maj 2023 | 23:21

    Sram te bilo ,gde si bio juce? U Pristini ,da upravljas napadima ? Zasto ne naredis svom kucencetu da povuce policiju ? Da zaista zelis mir bio bi mir . Ako mislis da smo idioti koji gutaju ono "da se obe strane smire" gresis . Vreme je da pocnes da se pristojno ponasas ,kao gost u ovoj zemlji , sto i jesi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA