Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Krkobabić: Deeskalacija da, ali imperativ ostaje Zajednica srpskih opština

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - solidarnost i pravda ocenio je da SAD moraju da primoraju Kurtija da se vrati dva koraka unazad

  • 1
Stefan Krkobabić Foto: Milan Obradović

Potpredsednik Partije i šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić povodom aktuelnih dešavanja na severu Kosova i Metohije izričit je "Deeskalacija DA, ali imperativ ostaje formiranje Zajednice srpskih opština!"

"Kurti je načinio prvi, nerazumni korak u rušenju dogovorenog. Sada je na Međunarodnoj zajednici, pre svega na Sjedinjenim Američkim Državama, da ga primoraju da se vrati dva koraka unazad.

Uklanjanje policijskih snaga iz opštinskih zgrada, kao i nametnutih upravitelja i hitno formiranje zajednice srpskih opština su preduslov za nastavak više nego neophodnog dijaloga. Dosadašnji paralelni monolozi, koji očigledno ne daju rezultat moraju da ostanu iza nas", pojasnio je Krkobabić i zaključio:

"Kada govorimo o crvenim linijama, a na njih smo na političkoj sceni Srbije prvi ukazivali, to su za nas iz PUPS- a i dalje: zaštita imovine naših ljudi na Kosovu i Metohiji, zaštita imovine države Srbije, kao i puna zaštita naših svetinja", stoji u saopštenju PUPS - Solidarnost i pravda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    1. jun 2023 | 15:03

    Ovaj nije penzioner, poljoprivrddnik niti proleter. Po kom osnovu je on uopšte član PUPS-a? Nasledno pravo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA