Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan državljanin Srbije bio na koncertu u Moskvi na kojem je počinjen masakr

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno nema podataka da je neko nastradao

  • 0
Moskva, Ukrajina, dron, napad Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao u terorističkom napadu u Moskvi, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan naš državljanin je bio na događaju.

On je istakao, nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

"Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna", rekao je Dačić.

Podsetimo, juče se u Moskvi dogodio teroristički napad kada su maskirani teroristi upali u koncertnu halu "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao nastup popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar. Na lice mesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uleteli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspeli da pobegnu.

Poruke saučešća i osude napada stigli su iz celog sveta, od SAD do Belorusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA